Ne bo se cepila, raje se je odločila za 21 dni karantene v Pekingu

Švicarska deskarka Patrizia Kummer bo ta teden odpotovala v Peking in pričela 21-dnevno karanteno za necepljene udeležence zimskih olimpijskih iger.
Fotografija: Patrizia Kummer leta 2018 med tekmo na Rogli. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Patrizia Kummer leta 2018 med tekmo na Rogli. FOTO: Tadej Regent

Švicarska deskarka Patrizia Kummer bo že ta teden odpotovala v Peking in pričela obvezno 21-dnevno karanteno za necepljene udeležence zimskih olimpijskih iger. Olimpijska zmagovalka paralelnega veleslaloma iz Sočija 2014 se doslej zaradi osebnih razlogov ni cepila.

Pravila za udeležence OI v Pekingu so jasna. Vsi morajo biti cepljeni, če pa tega doslej niso storili, jih pred začetkom iger 4. februarja čaka tritedenska karantena. »Pravila organizacijskega komiteja in tamkajšnjih oblasti spoštujem,« je dejala Kummerjeva. »Zdaj pa bi se rada posvetila le svojim ciljem na olimpijskih igrah v Pekingu. Na drugo nimam vpliva,« je še dodala 34-letna deskarka.

image_alt
Novak Đoković se izgonu iz Avstralije še ni izognil

Kummerjeva je sicer dosegla vse norme Švicarske smučarske zveze za nastop v Pekingu, ni pa še jasno, ali bo tam kot del reprezentance v deskanju sploh nastopila. Zveza bo imena potnikov sporočila po tekmah svetovnega pokala v avstrijskih Bad Gasteinu in Simonhöheju ta teden.

Preberite še:

Komentarji: