Znan novi slovenski zastavonoša

Ob Ilki Štuhec bo na otvoritvi olimpijskih iger v Pekingu slovensko zastavo vihtel Rok Marguč, ki bo zamenjal okuženega kolega na deski Žana Koširja.
Fotografija: Rok Marguč bo nosil slovensko zastavo v Pekingu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Rok Marguč bo nosil slovensko zastavo v Pekingu. FOTO: Tadej Regent

Namesto Žana Koširja, ki je bil prvotno predviden kot eden od dveh nosilcev slovenske zastave na odprtju olimpijskih iger v Pekingu, a je še vedno v izolaciji zaradi okužbe z novim koronavirusom, bo to nalogo opravil Rok Marguč, je sporočil Olimpijski komite Slovenije.

»Žal koronavirus ne počiva, zato je moralo vodstvo olimpijske reprezentance sprejeti odločitev in namesto Žana Koširja, ki je še vedno v izolacijskem hotelu, za nosilca slovenske zastave poleg Ilke Štuhec izbrati Roka Marguča,« je zapisano v sporočilu za javnost OKS.

»Rok je izkušen vrhunski športnik, letošnje olimpijske igre bodo že njegove četrte po vrsti. Nekdanji svetovni prvak v paralelnem slalomu ter dobitnik srebrne in bronaste kolajne v paralelnem veleslalomu bo tako skupaj z alpsko smučarko Ilko Štuhec v petek, 4. februarja, na čelu slovenske olimpijske reprezentance vkorakal na stadion Ptičje gnezdo,« je dodal OKS.

Preberite še:

Komentarji: