Častno slovo Velenjčanov od Evrope

Gorenje je bilo na povratni tekmi četrtfinala evropske lige proti Benfici blizu zmagi, na koncu je Tadej Kljun zadel za izenačenje.
Fotografija: David Miklavčič je odigral zadnjo evropsko tekmo. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Odpri galerijo
David Miklavčič je odigral zadnjo evropsko tekmo. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Rokometaši Gorenja so končali evropsko sezono, v kateri so navdušili in presegli pričakovanja, vendar jim veliki met, uvrstitev na sklepni turnir evropske lige ni uspel. Benfica je bila v četrtfinalu premočna, povratna tekma v Rdeči dvorani se je končala s 27:27 (11:15).

Ekipa trenerja Zorana Jovičića, ki je pred tem v osmini finala izločila francoski Nimes, pred tem pa v skupinskem delu vzela mero ekipam, kot so Nexe Našice, La Rioja, Aix in Sävehof, ni zmogla nadoknaditi sedmih golov zaostanka iz Lizbone (29:36), kjer je bil usoden drugi polčas.

Velenjčani so se uvrstili med osem najboljših v evropski ligi. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Velenjčani so se uvrstili med osem najboljših v evropski ligi. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Tudi na revanši so bile ose večji del tekme v zaostanku, na koncu pa jim je skoraj uspel preobrat, v zadnjo minuto so krenile z vodstvom za gol in napadom, toda niso ga izkoristile, nakar je nekdanji član Celja Pivovarne Laško Tadej Kljun postavil končni izid. Strel Domna Tajnika v zadnji sekundi je vratar ubranil.

Najboljši strelec pri slovenskih prvakih je bil Matic Verdinek z osmimi goli. Velenjčane čakajo še tri tekme lige NLB, v kateri ne bodo ubranili naslova, sredi maja pa tudi zaključni turnir pokala Slovenije, v katerem se bodo v polfinalu v Slovenj Gradcu pomerili s Celjani.

Zoran Jovičić je Gorenje popeljal v četrtfinale evropske lige. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Zoran Jovičić je Gorenje popeljal v četrtfinale evropske lige. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Preberite še:

Komentarji: