Gottfridsson najkoristnejši igralec rokometnega EP

Evropska rokometna zveza je pred odločilnima tekmama za kolajne na evropskem prvenstvu razglasila najboljše posameznike.
Fotografija: Za Jimom Gottfridssonom je nov nepozaben turnir, najboljši je bil že pred štirimi leti na Hrvaškem. FOTO: Marton Monus/Reuters
Odpri galerijo
Za Jimom Gottfridssonom je nov nepozaben turnir, najboljši je bil že pred štirimi leti na Hrvaškem. FOTO: Marton Monus/Reuters

Evropska rokometna zveza (EHF)  je za najkoristnejšega igralca letošnjega evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem izbrala Šveda Jima Gottfridssona. Nagrado za najboljšega posameznika EP je prejel tudi na Hrvaškem leta 2018. Najboljši obrambni igralec je njegov rojak Oscar Bergendahl.

Nedelja bo v Budimpešti v znamenju odločilnih tekem za kolajne: tekma za tretje mesto med Francijo in Dansko se začne ob 15.30, finale med Švedsko in Španijo pa ob 18.00.

V idealni postavi letošnjega turnirja so vratar Viktor Hallgrimsson (Islandija), desno krilo Miloš Vujović (Črna gora), desni zunanji Mathias Gidsel (Danska), srednji zunanji Luc Steins (Nizozemska), levi zunanji Mikkel Hansen (Danska), levo krilo Aleix Gomez (Španija) in krožni napadalec Johannes Golla (Nemčija).

Preberite še:

Komentarji: