Mačkovšek se seli v veliki Veszprem

Prestop bo drugi najvišji v zgodovini celjskega rokometnega kluba. Za primorskega dvometraša bo to že šesti tuji delodajalec.
Fotografija: Predstave Boruta Mačkovška niso ostale neopažene. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Predstave Boruta Mačkovška niso ostale neopažene. Foto Leon Vidic/Delo

Celje – Odlične igre rokometnega reprezentanta Boruta Mačkovška v minuli klubski sezoni, v kateri je nosil majico državnega prvaka Celja Pivovarne Laško, niso ostale neopažene, najboljši evropski kolektivi, med njimi pariški PSG, so pokazali izjemno zanimanje zanj. Za prihodnjo sezono ga je ujel eden od največjih, madžarski Veszprem, prestop bo drugi najvišji v zgodovini celjskega kluba. Za 25-letnega primorskega dvometraša, ki igra na položaju levega zunanjega igralca, bo to že šesti tuji delodajalec.


204 nastopi, 702 gola


»Celjskemu klubu sem hvaležen, da me je po vrnitvi sprejel tako lepo in toplo. Tu sem se ponovno dvignil in dodatno razvil, za kar sem hvaležen kolektivu, trenerju, strokovnemu štabu, navijačem Florijanom in v prvi vrsti soigralcem, saj brez njih ta prestop ne bi bil mogoč. Verjamem, da to ni dokončno slovo in da se v Celje še vrnem,« je prepričan Mačkovšek, ki je v majici pivovarjev zbral kar 204 nastope in dosegel 702 zadetka. Kot članski reprezentant je v 89 dvobojih prispeval 201 gol.
 

Komentarji: