Remi iz Kopra odpihnil Mičovića, novi trener Rapotec

Napeti tekmi v Bonifiki in Veliki Nedelji sta se izšli po okusu gostov. Trimo že drugi, v sredo s Celjem.
Fotografija: Peter Mičović ni več trener Kopra, ki še čaka prvo zmago v ligi NLB. FOTO: RD Koper 2013
Odpri galerijo
Peter Mičović ni več trener Kopra, ki še čaka prvo zmago v ligi NLB. FOTO: RD Koper 2013

Čeprav sta bila derbija 5. kola lige NLB v Celju in Mariboru že v sredo, je konec tedna prinesel veliko razburljivosti.

V Veliki Nedelji je vse kazalo na zmago Jeruzalema, ki je ob polčasu proti Loki vodil s 15:9. Tudi po golu Roka Žurana za 20:16 v 41. minuti nihče ni pričakoval zasuka, ki je sledil. Ekipa trenerja Roberta Beguša je vstala od mrtvih, naredila delni izid 5:0 in zasukala izid. Žuran je z osmim golom še zmogel izenačiti na 24:24, toda odločilni gol je dosegel Alen Šibanc. Loka je prvič zmagala pri Ormožanih in se je zavihtela na šesto mesto, ki še prinaša nastop v končnici za prvaka.

Ta se vse bolj nasmiha Trimu, čeprav mu pred sezono niso pripisovali lepih možnosti za vrnitev v zgornji dom. Tudi na Obali mu ni kazalo dobro, zaostal je s 7:15 in 11:18, nakar se je na Obali zgodilo podobno vstajenje gostov kot v Prlekiji. Gal Cirar je za Trebanjce dosegel tri gole zapored, sledil mu je Anže Dobovičnik z dvema in ko je Matic Kotar zadel za 23:22, se je obetal popoln preobrat, a je za remi zadel Rok Marič. Trimo je zasedel 2. mesto na lestvici.

Koper, ki je brez poškodovanega Aleksa Vlaha, si je obetal visoka mesta, a je še brez zmage. Je pa osvojil prvo točko, vendar to ni potešilo apetita uprave, ki se je odločila odstaviti trenerja Petra Mičovića in za njegovega naslednika imenovati Uroša Rapotca, čigar igralsko kariero je končala kronična poškodba kolena.
 

Po Tamšetu odšel še Mičović


"Kaj naj rečem, bilo je kratko. Obetali smo si več, ampak rezultatov ni bilo," se je z odločitvijo hitro sprijaznil Izolan Mičović. "Kaj zdaj? Malo bomo lovili ribe," je dejal Mičović in se še malce pošalil: "Ta teden res ni dober za trenerje. Najprej Tamše, potem Kek, zdaj še jaz. Sama velika imena."

V dvoboju z dna je Dobova vpisala prvo zmago, Krka pa se je precej namučila proti Svišu.

Novi trener Kopra je bivši kapetan Uroš Rapotec. FOTO: Aleš Černivec
Novi trener Kopra je bivši kapetan Uroš Rapotec. FOTO: Aleš Černivec

 

Preberite še:

Komentarji: