Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Skubeta ni gnalo maščevanje, je pa Pastorju povedal svoje (VIDEO)

Slovenski as bo dirigent ob labodjem spevu Vardarja na F4 v Kölnu, poleti si bo moral najti nov klub.
Staš Skube je v tej sezoni z Vardarjem že osvojil ligo Seha. FOTO: Uroš Hoćevar
Staš Skube je v tej sezoni z Vardarjem že osvojil ligo Seha. FOTO: Uroš Hoćevar
8. 5. 2019 | 12:00
8. 5. 2019 | 12:03
5:33
Rekordnih sedem Slovencev bo igralo na jubilejnem desetem zaključnem turnirju lige prvakov v Kölnu in vsaj eden bo stopil na rokometni Mont Blanc. Če bo to Staš Skube, bo to čudovit labodji spev Vardarja, ki se poslavlja z evropskega zemljevida.

Barcelona – Vardar in Veszprem – Kielce sta polfinalna para F4 EHF lige prvakov, ki bo v Lanxess Areni 1. in 2. junija. Tam bodo poleg Skubeta nastopili še Jure Dolenec iz Barcelone, Blaž Janc iz Kielc, kjer je pomočnik trenerja Uroš Zorman, ter Borut Mačkovšek, Dragan Gajić, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč iz Veszprema.



Slednji trije so bili na F4 že pred dvema letoma, Marguč pa tudi v finalu sezone 2015/16, ko se je zgodil eden največjih rokometnih preobratov. Veszprem bo tako v svojem petem poskusu lovil izmuzljivo lovoriko in se želel hkrati Poljakom maščevati za poraz, potem ko je v zadnjih 20 minutah zapravil prednost devetih golov in izgubil po izvajanju sedemmetrovk.
 

Janc: Če smo izločili PSG ...


Eno je zgrešil Marguč, odločilno pa izkoristil Julen Aguinagalde, ki je mirne živce ohranil tudi v nedeljo, ko so Kielce izločile prve favorite iz Pariza. »Če smo preskočili PSG, lahko tudi Veszprem,« je po žrebu prek videa povedal Janc, ki bo tako kot Skube, Dolenec in Mačkovšek debitiral na spektaklu, o katerem sanja vsak rokometaš.

Vardar se veseli tretjega nastopa na F4. FOTO: SEHA
Vardar se veseli tretjega nastopa na F4. FOTO: SEHA


Sanje so se uresničile tudi Skubetu, enemu izmed junakov Vardarja na povratni četrtfinalni tekmi v Szegedu. Zanj je bila to več kot tekma. Še lani je Pick Szegedu po dolgih letih prinesel naslov madžarskega prvaka, nakar so se ga v klubu po dveh letih čez noč znebili ...

»Prav gotovo mi je bilo daleč najtežje od vseh na igrišču, ampak ni šlo za maščevanje, nikomur nisem želel dokazati, da so se zmotili, ko so se na grd način razšli z mano. Hotel pa sem dokazati sam sebi, da sem imel prav in da si nisem zaslužil takšnega konca (menda je dobil obvestilo po SMS; op. p.). Odleglo mi je, ko smo se v drugem polčasu vrnili in si priigrali F4, in to v sezoni, v kateri so nas vsi odpisali,« je bil na dosežek ponosen Skube.

Staš Skube kljub 176 cm že sodi med velikane slovenskega rokometa. FOTO: SEHA
Staš Skube kljub 176 cm že sodi med velikane slovenskega rokometa. FOTO: SEHA

 

Skube zaznamoval tudi konferenco


Je pa potem s prstom le pokazal na človeka, do katerega goji zamero – trenerja Juana Carlosa Pastorja. Ta se po živčni in grobi tekmi na robu incidenta ni želel rokovati z mlajšim kolegom in rojakom Robertom Garcio Parrondom, ki ga je vodil že kot igralca v Szegedu, novinarsko konferenco pa je v jezi predčasno zapustil: »Kar pojdi, to samo kaže, kakšen človek v resnici si!« je Pastorju zabrusil Skube.



Zanimivo, vse štiri ekipe na F4 bodo vodili španski strategi, ob Parrondu še Talant Dušebajev (Kielce), David Davis (Veszprem) in Xavi Pascual (Barcelona), vse štiri ekipe pa prihajajo iz predtekmovalne skupine A (Celjani so bili v skupini B). Barcelona je osvojila prvo mesto in je favorit, ampak tem se je v zadnjih letih zelo slabo pisalo. Kielc (2016), Vardarja (2017) in Montpelliera (2018) ni bilo pričakovati na vrhu.
 

Vardar razpušča ekipo


Polfinale med Barcelono in Vardarjem bo tudi ponovitev finala izpred dveh let. »Barcelone si vsekakor nismo želeli v polfinalu, a vdali se ne bomo. Ogromno smo naredili že s tem, ko smo prišli na F4. Če nam je to uspelo, smo dobra ekipa in znamo igrati. Težke okoliščine so nas še bolj poenotile, naredili bomo vse, da se poslovimo v velikem slogu,« je dejal nekdanji član Trima, Gorenja in Szegeda, ki se bo bržčas kmalu spet selil.

Vardar je v Szegedu zaostajal že za devet golov. FOTO: Szeged
Vardar je v Szegedu zaostajal že za devet golov. FOTO: Szeged


Ker se ruski lastnik Sergej Samsonenko po šestih letih umika, bo namreč Vardar razpustil ekipo. »Iskreno povedano, ne vem, kaj se bo zgodilo z Vardarjem. Stvari izvem samo iz medijev. Nekaj se piše o novem lastniku, a nihče še ni prišel do nas. Prejšnji predsednik Mihajlo Mihajlovski je prepričan, da bo Vardar obstal, ne vem pa, ali je načrt zmanjšanje proračuna za 70-80 odstotkov in padec na polamatersko raven, ali zadržanje jedra ekipe z odkupom naših pogodb. Sam ocenjujem, da za slednjo opcijo ni veliko možnosti. Možnosti za svoj odhod ocenjujem kot 99-odstotne. V bistvu igramo samo še zase, čast in svojo dušo. Po eni strani smo že zmagovalci.«



Staš Skube je po uspehu na Madžarskem skočil v objem Igorju Karačiću. FOTO: Vardar
Staš Skube je po uspehu na Madžarskem skočil v objem Igorju Karačiću. FOTO: Vardar

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine