Šov v Zlatorogu z veliko lepotno napako

Ekipi Tomaža Ocvirka je v zadnjih minutah zmanjkalo moči in športne sreče, Pick zmagal za gol.
Fotografija: Galu Marguču se je poznalo, da se je šele vrnil po poškodbi, zmage v Celju se je veselil Koprčan Dean Bombač (levo), ki je v prvem polčasu dosegel pet golov.

FOTO Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Galu Marguču se je poznalo, da se je šele vrnil po poškodbi, zmage v Celju se je veselil Koprčan Dean Bombač (levo), ki je v prvem polčasu dosegel pet golov. FOTO Mavric Pivk/Delo

Spektakel v Zlatorogu je upravičil oznako tekme tedna v ligi prvakov: polne tribune, odlično vzdušje, vrhunski rokomet in drama z odločitvijo v zadnjih sekundah ... Imel pa je veliko lepotno napako iz zornega kota Celja Pivovarne Laško. Nesrečni poraz za gol proti Pick Szegedu je slovenskim prvakom priprl vrata osmine finala.

Večji del tekme so Celjani lovili zaostanek za madžarskimi prvaki. Ta je v prvem polčasu nekajkrat znašal tri gole, v drugem pa dosegel rekordno vrednost, ko je Mario Šoštarič, eden od štirih slovenskih reprezentantov pri Szegedu, v 44. minuti zadel za 24:20. A gostitelji se niso vdali, vztrajno so se približevali, šele v četrtem poskusu jim je uspelo izenačiti, ko je veliki borec Kristjan Horžen devet minut pred koncem postavil izid 25:25.

Začela se je drama, ki nikogar v dvorani ni pustila ravnodušnega, navijači obeh moštev so do konca ostali na nogah. Decibeli so dosegli najvišjo vrednost, ko je Rok Ovniček po odlični obrambi Klemna Ferlina, ki se je ogrel šele v drugem polčasu, izsilil sedemmetrovko in jo potem tudi sam izvajal ter s prefinjenim strelom premagal Marina Šega za preobrat na 27:26.

Do konca so bile tri minute in 20 sekund, Pickov trener Juan Carlos Pastor je vzel minuto odmora in malce ohladil razgreto vzdušje. Taktična poteza se mu je obrestovala, za junaka tekme se je izkazal njegov rojak Jorge Maqueda, ki je dosegel zadnje tri gole in pri prvem tudi izsilil izključitev domačega kapetana Davida Razgorja. Z igralcem manj Celjani niso mogli iztržiti zmage, bili pa so blizu točki, ko je William Accambray 45 sekund pred koncem izenačil na 28:28. Zadnjo besedo je imel izkušeni Maqueda, ki je pet sekund pred koncem dosegel odločilni gol.

»Tukaj v Celju nihče ne more zmagati zlahka, vedeli smo, da bo šlo za nohte in vesel sem, da nam je uspelo osrečiti navijače, ki so pripotovali sem, hkrati smo si zagotovili 2. mesto v skupini in lahko zadnje tri tekme pričakamo sproščeni,« je povedal levoroki Maqueda, lani prvak z Vardarjem.

Zadnje tri tekme bodo vse prej kot sprehod v parku za Celjane, ki bodo že v sredo gostovali v Flensburgu, potem pa bodo proti Parizu doma in Skjernu v gosteh iskali čudežni podvig, ki bi jih poslal v izločilne boje. Na roko jim niso šli drugi izidi, Zagreb je ob debiju Branka Tamšeta premagal Skjern, Zaporožje je ugnalo Flensburg.

Ekipo trenerja Tomaža Ocvirka je treba pohvaliti, ker se je zelo dobro odzvala na sredin šokantni domači poraz proti Trimu v ligi NLB. V prvem polčasu je pešala obramba, vendar je napad deloval dobro; v drugem je obramba strnila vrste in bila v pomoč Ferlinu, a se je zaradi utrujenosti prikradlo preveč tehničnih napak. »Pick je ena najboljših ekip v tej sezoni in ponosen sem, da smo se ji tako enakovredno zoperstavili,« je dejal Razgor: »Žal nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče.«


Ovniček igralec tekme: »Slaba tolažba«


Rok Ovniček je bil ob odsotnosti Jake Malusa motor celjske ekipe, sprva se je lovil, na koncu pa bil izbran za igralca tekme. »To je bila slaba tolažba, težko kaj povem, ker sem razočaran. Vsa čast fantom, vsa čast publiki, to je bila reklama za rokomet,« je povedal Ovniček, ki sta mu pri organizaciji igre občasno pomagala Razgor in rekonvalescent Domen Makuc, slednji se je izkazal z lepim golom za izenačenje na 19:19.

Ocvirk se je moral sprijazniti z drugim porazom v štirih dneh, kar se mu v štirih mesecih in pol na celjski klopi še ni zgodilo. To je bil tudi njegov prvi domači poraz v ligi prvakov, res pa so se Madžari za celjski skalp morali pošteno preznojiti. »Žal je tako, da v športu štejejo samo točke, vtis se hitro pozabi. Fantom nimam kaj očitati, za prikazano bi si zaslužili vsaj točko. Težko je, ampak moramo ostati trdni,« je izustil »Čvari«.

Komentarji: