Stoječe ovacije za Sergejo Stefanišin

Slovenske rokometašice so v prijateljskem dvoboju in ob slovesu dolgoletne reprezentančne vratarke s 34:31 odpravile Srbkinje.
Fotografija: Sergeja Stefanišin se je poslovila pred domačim avditorijem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Sergeja Stefanišin se je poslovila pred domačim avditorijem. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Kočevje – Slovenske rokometašice so v sklopu tedna EHF odigrale prvi medsebojni dvoboj s Srbkinjami in s prepričljivejšo igro v drugem polčasu zmagale s 34:31 (17:17), nesporna zvezda večera pa je bila 44-letna kočevska vratarka Sergeja Stefanišin, rekorderka po številu nastopov pod državno zastavo (211), ki se je dokončno poslovila od reprezentančnega dresa. Rokometna zveza Slovenije (RZS) se ji je zahvalila za njen prispevek, od sokrajanov pa je nekdanja čuvajka mreže Krima, Olimpije, Pirana, Rijeke in Podravke prejela stoječe ovacije.


Enoletni odmor


»Tekma v Kočevju je bila splet okoliščin, a sem vesela, da se je RZS spomnila name in pokazala spoštovanje do mojega dela. Bilo je lepo,« ni dolgovezila Stefanišinova, ki si bo vzela enoletni premor za krajši oddih od rokometa, nato pa se bo posvetila trenerskemu delu in skrbi za razvoj mladih vratark. Že v prvem polčasu so bile izbranke selektorja Uroša Bregarja večino časa v vodstvu, največjo prednost štirih golov (17:13) so si priigrale v 26. minuti, nato pa do glavnega odmora niso več zadele. V tem delu sta se izkazali Branka Zec z enajstimi obrambami in ostrostrelka Ana Gros s šestimi zadetki, Tamara Mavsar pa je morala že v 16. minuti, po nenamernem udarcu Andree Lekić, okrvavljena predčasno s parketa.


Brez Tjaše Stanko in Nine Zulić


V drugem polčasu se je tekma lomila šele v končnici, Slovenke – brez poškodovanih Tjaše Stanko in Nine Zulić – so si odločilno prednost treh golov (33:30) priigrale v 57. minuti. Grosova je naposled prispevala devet golov, Lea Kranjc pa šest. »Tekma ni bila na najvišji kakovostni ravni, vendar pa so nasprotnice nastopile z vsemi prvokategornicami, pri nas pa sta manjkali dve pomembni igralki. To je bil zahteven zalogaj za naš 'novi val', dekleta pa moram pohvaliti za požrtvovalno in dobro predstavo,« je strnil vtise selektor Bregar.
 

Preberite še:

Komentarji: