Točka v Flensburgu bi prinesla miren spanec

Celje Pivovarna Laško si lahko nocoj v Nemčiji zagotovi napredovanje v osmino finala, sicer bo odvisno od Pariza.
Fotografija: Tomaž Ocvirk ima dobre izkušnje s Flensburgom. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tomaž Ocvirk ima dobre izkušnje s Flensburgom. FOTO: Tadej Regent

Tudi če bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško nocoj v Flensburgu doživeli že šesti zaporedni poraz v ligi prvakov, bodo najverjetneje po šestih letih nastopili v osmini finala lige prvakov. Toda do nedelje ne bi imeli mirnega spanca, saj bi bili odvisni od rezultata tekme med Paris SG in Zagrebom. Zato bodo poskusili vzeti usodo v svoje roke in na nemškem severu osvojiti vsaj točko, ki bi jih obvarovala stresa.

Zadeva v skupini A bi bila že ad acta, če ne bi Zagreb z Veselinom Vujovićem proti Aalborgu dobil poljuba sreče in zmagal z golom kapetana Zlatka Horvata ob izteku časa. Tako so zagrebški levi ohranili kanček upanja na osvojitev 6. mesta. Ker za Celjani zaostajajo za točko in so proti njim izgubili obe tekmi, jih reši samo zmaga sredi Pariza, ki je vendarle zelo malo verjetna, pa četudi se Karabatić, Sagosen in Hansen ne bodo metali na glavo, saj jim je prvo mesto že ukradla Barcelona z visoko zmago v Zlatorogu. A strah ima velike oči, zato bi bilo najbolje v kali zatreti vse teorije zarote.

David Razgor ima obilo izkušenj s tekmami proti Flensburgu. FOTO: Jure Eržen
David Razgor ima obilo izkušenj s tekmami proti Flensburgu. FOTO: Jure Eržen


Flensburg je kraj srečnega imena, tam so Celjani leta 2004 postali evropski prvaki, vendar izkušnje z mesta ob meji z Dansko niso dobre za 23-kratne slovenske prvake. Tudi pred 16 leti so izgubili, zatem pa nanizali še šest porazov, zadnjega pred letom dni, ko je bilo 26:27. Gol razlike je bil tudi na jesenski celjski tekmi (24:25), ko so nemški prvaki srečno izvlekli ves plen. Sicer pa je ravno Flensburg tisti, s katerim so se Celjani nazadnje merili v osmini finala v sezoni 2013/14.
 

Szeged padel za osem


Ekipa trenerja Maika Machulle je doslej precej nihala, zlasti na začetku sezone ni bila prepričljiva, vendar je zdaj v dobri formi, v bundesligi le za dve točki zaostaja za vodilnim Kielom. V ligi prvakov je denimo doma klonila proti Barceloni, PSG in tudi Aalborgu, je pa nazadnje doma suvereno ugnala Pick Szeged za kar osem golov.

Celjani so v Flensburgu leta 2004 dosegli največji uspeh. FOTO: Tomi Lombar
Celjani so v Flensburgu leta 2004 dosegli največji uspeh. FOTO: Tomi Lombar


Celjani pa v drugem delu sezone še ne najdejo jesenske forme, ki jim je prinesla tudi zgodovinsko zmago v Zagrebu. Josip Šarac je med EP izgubil strelske občutke, Klemen Ferlin se je ohladil v vratih, Patrik Leban se lovi pri organizaciji napada. A forma se morda skriva za vogalom, kar si obeta trener Tomaž Ocvirk, ki opozarja, da lahko Celje evroligaški ritem drži samo z rotacijo in maksimalnim prispevkom vseh 16 igralcev.


 

Ocvirk : Flensburg 73:72


»Fantje so tega sposobni, manjka jim le nekaj samozavesti v težkih trenutkih, kar pride z izkušnjami. Čaka nas vrhunski tekmec, a smo že pokazali, da mu lahko pariramo,« se »Čvari« rad spomni na svoj trenerski krst, ko je 30. septembra 2018 premagal Flensburg s 23:20. Njegova statistika v golih proti skandinavski enklavi v deželi Schleswig-Holstein je na treh tekmah pozitivna – 73:72! »Zavedamo se, da je vse v naših rokah, če se nam bo ponudila možnost za presenečenje, jo moramo zagrabiti.«

Domen Novak je na desnem krilu uspešno zamenjal poškodovanega Gala Marguča. FOTO: Jože Suhadolnik
Domen Novak je na desnem krilu uspešno zamenjal poškodovanega Gala Marguča. FOTO: Jože Suhadolnik


Domača ekipa, v kateri izstopajo Gøran Søgard Johannessen (s Šarcem je izenačen na 9. mestu pri 60 golih), Michal Jurecki, Jim Gottfridsson, Magnus Jøndal in Johannes Golla, morda ne bo posebej motivirana. Res se z Aalborgom bori za 4. mesto v skupini, vendar to morda ne bo prineslo ugodnejšega tekmeca v izločilnih bojih. Za Celje je vložek veliko večji.

Preberite še:

Komentarji: