Tudi kapetanka zapušča Krimovo barko

Miša Marinček se je zavrnila podaljšanje pogodbe s slovenskimi prvakinjami, ki jih zapuščajo skoraj vse igralke.
Fotografija: Miša Marinček je bila dolga leta ikona kluba. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Miša Marinček je bila dolga leta ikona kluba. FOTO: Roman Šipić

Rokometašice Krima Mercatorja so osvojile nov naslov državnih prvakinj, a takoj zatem je udarila še ena slaba novica. Klub zapušča tudi kapetanka in vratarka Miša Marinček Ribežl, ki je zavrnila ponujeno pogodbo.

Marinčkova, ki je bila na Krimu kar devet let, ta čaš še ne ve, ali bo pri 34 letih nadaljevala kariero ali jo sklenila. Reprezentančno je končala lani.

Kaže, da Krim v prihodnji sezoni ne bo imel konkurenčne ekipe. Zapuščajo jo vse najboljše igralke, tudi Tjaša Stanko, največji up slovenskega ženskega rokometa. Tamara Mavsar bo prekinila kariero in skušala ustvariti družino, na tuje odhajajo Lamprini Tsakalou, ki se bo pridružila Stankovi v Podravki, Sara Ristovska, Dora Krsnik, Olga Perederij in Amra Pandžić.

Že med sezono so klub zapustile Aneja Beganović, Marie Paule Gnabouyou in Ines Amon. Ni še jasno, kako se bodo odločile druge igralke (Polona Barič, Nina Zulić).

O okrepitvah še ni ne duha ne sluha, a tudi te naj bi se zgodile v kratkem, zatrjujejo na Krimu, kjer so si obetali, da bo sanacija končana prej.

Krim zapuščata tako Tamara Mavsar kot Miša Marinček. FOTO: Jure Eržen
Krim zapuščata tako Tamara Mavsar kot Miša Marinček. FOTO: Jure Eržen

 

Boljše zdaj kot kasneje


Marinčkovi so se najprej želeli zahvaliti za sodelovanje, v luči mnogih odhodov pa so ji vendarle dali pogodbo, a jo je Celjanka zavrnila. »Ponudili so mi podaljšanje, nismo našli skupnega jezika in odločila sem se, da zavrnem ponudbo, to je to. Ne vem še, kam me bo pot zanesla, bomo videli. O zaključku kariere še ne razmišljam,« je s cmokom v grlu izustila Marinčkova, ki se ni hotela spuščati v podrobnosti. »Mislim, da sem bila korektna do kluba, boljše da povem zdaj kot kasneje. Težave smo imeli tudi v tej sezoni in stvari so še nejasne, zato se nisem več videla v tej zgodbi. Krimu želim vse najboljše za naprej,« je dodala Miša, ki so ji zagotovili, da bo dobila izplačane vse plače za nazaj.

Preberite še:

Komentarji: