Zormanovi levi lovijo še en velik plen

Derbi 2. kola lige NLB bo v nedeljo med Trimom in Gorenjem. Trebanjci na krilih zmage v Celju. Tradicija govori v prid Velenjčanov. Zanimivo bo na Kodeljevem.
Fotografija: Trimo si obeta zmago proti Gorenju. FOTO: RK Trimo
Odpri galerijo
Trimo si obeta zmago proti Gorenju. FOTO: RK Trimo

Prvo kolo v ligi NLB je prineslo presenetljivo zmago Trima pri Celju Pivovarni Laško, v drugem pa bodo Trebanjci želeli narediti še en velik korak v lovu na prvi naslov državnega prvaka, ko bodo v nedeljo gostili Gorenje. Dvorana OŠ Trebnje bo premajhna za vse, ki bodo želeli videti na delu levjesrčno ekipo Uroša Zormana.

Toda gostje prihajajo odločni ponoviti lanski zmagi proti Dolenjcem, ki sta jim prinesli drugo mesto in evropsko ligo. Trimo je nazadnje premagal Velenjčane leta 2020, od takrat pa nanizal štiri poraze v 1. SRL.

Prvake iz Celja, ki so v sredo pokazali dobro igro na Danskem v prvi tekmi EHF lige prvakov, čaka zanimivo gostovanje pri Svišu, ki je na uvodu v gosteh premagal močno Ribnico.

Za mini derbi lahko označimo dvoboj Slovana in Krke na Kodeljevem.

Slovan z Borisom Deničem bo gostil Krko. FOTO: RD Slovan
Slovan z Borisom Deničem bo gostil Krko. FOTO: RD Slovan

Pari 2. kola lige NLB, sobota: Koper – Urbanscape Loka, LL Grosist Slovan – Krka, Jeruzalem – Slovenj Gradec (vse 19), Ljubljana – Riko Ribnica (20), nedelja: Trimo – Gorenje (18), Škofljica – Dobova (20).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: