Manični ponedeljek s presenetljivmi pari

Danes v Wimbledonu vsi dvoboji osmine finala v obeh posamičnih konkurencah.
Fotografija: Roger Federer je v soboto dobil že 350. dvoboj na turnirjih za veliki slam. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Roger Federer je v soboto dobil že 350. dvoboj na turnirjih za veliki slam. FOTO: Reuters

London – Drugi wimbledonski ponedeljek, tako imenovani manični ponedeljek, velja za najboljši teniški dan v letu, saj je to edini veliki slam, na katerem se v istem dnevu zvrstijo vsi dvoboji osmine finale v obeh posamičnih konkurencah. Po nizu presenečenj v uvodnih kolih številni pari ne bodo takšni, kot so kazale projekcije pred začetkom turnirja, številni nosilci do št. 16 so že zdavnaj doma.

Pri moških se zdi že zdaj vse v pričakovanju polfinala, v katerem naj bi se v petek pomerila Rafael Nadal in Roger Federer, pri čemer je prvi že prestal dve zanimivi preizkušnji, ko se je v drugem kolu pomeril z Nickom Kyrgiosom, v tretjem pa z Jo-Wilfriedom Tsongajem. Današnji tekmec bo João Sousa, prvi Portugalec, ki se je v posamični konkurenci na velikih slamih prebil med 16. Zdi se, da tokrat veliko zahtevnejša preizkušnja čaka Federerja, saj mu bo nasproti stal korpulentni Italijan Matteo Berrettini, ki je v prvem kolu ugnal tudi Aljaža Bedeneta, letos pa je že osvojil turnir na travi in še enkrat igral v polfinalu.

»Ne poznam ga dobro, zato bo preizkušnja še toliko težja. Videl sem ga igrati v Halleju, videl, kaj je dosegel v Stuttgartu, zdaj rezultate potrjuje še tu. To ni lahko, sploh če si nov na turneji,« se nevarnosti zaveda Federer, ki je v soboto v dvoboju z Lucasom Pouillom dosegel 350. zmago na turnirjih za veliki slam – kot prvi v zgodovini –, je pa tudi prvi igralec s 17 uvrstitvami v osmino finala Wimbledona (doslej si je rekord delil z Jimmyjem Connorsom). Novak Đoković se bo za četrtfinale pomeril z Ugom Humbertom, njegova pot do finala pa se zdi odprta.


Korak od četrtfinala Barty – Williams


Pri ženskah bo seveda še naprej najbolj pod drobnogledom Cori Coco Gauff, ki se bo merila s Simono Halep, le še korak pa je oddaljen četrtfinalni obračun med prvo igralko sveta Ashleigh Barty in Sereno Williams. Za Bartyjevo, ki je pred mesecem dni presenetljivo osvojila OP Francije, je niz 15 dobljenih dvobojev, v katerih je oddala zgolj en niz. »Še vedno sem ekstremno lačna dobrih rezultatov in res si želim novih uspehov,« pravi Bartyjeva. Serena Williams, ki je v soboto z Andyjem Murrayjem uspešno debitirala v mešanih dvojicah, pa počasi prihaja v pravi ritem. Če se je s Kajo Juvan še namučila, je Julio Görges ugnala zanesljivo, danes pa se bo pomerila s Carlo Suarez Navarro.

Komentarji: