Nadal pred 15.000 gledalci dve uri udrihal po žogicah

Rafael Nadal je na odprtem treningu, prvem po težavah, ki so mu pokvarile nastop prejšnji teden v Rimu, navdušil pariško občinstvo.
Fotografija: Rafael Nadal (na fotografiji) med zadnjim dvobojem letošnjega mastersa v Rimu. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Odpri galerijo
Rafael Nadal (na fotografiji) med zadnjim dvobojem letošnjega mastersa v Rimu. FOTO: Andreas Solaro/AFP

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki je letos na odprtem prvenstvu Avstralije osvojil rekordni 21. naslov za grand slam, je pred OP Francije preveril stanje poškodovanega stopala. Trinajstkratni zmagovalec Roland-Garrosa je v sredo navdušil 15.000 navijačev na igrišču Philippa Chatrierja.

Nadal je udarjal po žogicah z rojakom Jaumejem Munarjem, trening, ki si ga je ogledal tudi Grk Stefanos Tsitsipas, četrti igralec sveta in lanski polfinalist turnirja, je 35-letni Španec opravil brez očitnih težav, piše francoska tiskovna agencija AFP. To je bil prvi javni trening Nadala vse od pojava bolečin zaradi kronične poškodbe stopala na OP Italije v Rimu prejšnji teden, ko je v tretjem kolu izgubil proti Kanadčanu Denisu Shapovalovu.

»Nisem se poškodoval, sem igralec, ki živi s to poškodbo. Nič ni novega. Tam je ...,« je dejal po izpadu v Rimu.

V sredo je španski zvezdnik, ki bo na pariškem pesku lovil 14. naslov, skupno pa že 22. turnir za veliki slam, brez težav opravil dvourni trening.

Preberite še:

Komentarji: