Pomerila sta se »starca«, napredoval je prvi favorit

V Wimbledonu je Novak Đoković v dobrih dveh urah izločil Stanislasa Wawrinko in napredoval v osmino finala. Naprej tudi Alcaraz in Swiatkova.
Fotografija: Serbia's Novak Djokovic celebrates winning against Switzerland's Stan Wawrinka during their men's singles tennis match on the fifth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE Foto Sebastien Bozon Afp
Odpri galerijo
Serbia's Novak Djokovic celebrates winning against Switzerland's Stan Wawrinka during their men's singles tennis match on the fifth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE Foto Sebastien Bozon Afp

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je v petek zvečer prebil v osmino finala letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Šestintridesetletni Srb je po dveh urah in devetih minutah premagal dve leti starejšega Švicarja Stana Wawrinko s 6:3, 6:1 in 7:6 (7:5). Zdaj ga čaka Poljak Hubert Hurkacz.

Poleg Đokovića so se v nadaljnji krog na bržkone najbolj slovitem teniškem turnirju na svetu v petek prebili še nekateri glavni pretendenti in pretendentke za končno zmago, med njimi tudi prvopostavljena Španec Carlos Alcaraz in Poljakinja Iga Swiatek. Od visoko postavljenih igralk je izpadla Caroline Garcia, od pete nosilke iz Francije je bila boljša Čehinja Marie Bouzkova.

Wawrinki želi vse dobro v nadaljevanju kariere

"Midva sva dva starca, to je povsem jasno, a to kar dela Stan v svojih letih in po številnih operacijah, ki jih je imel, je zares neverjetno," je po veteranskem dvoboju s Švicarjem dejal Đoković, sicer 23-kratni zmagovalec za grand slam. Zmagal je tudi na obeh največjih turnirjih v letošnji sezoni v Melbournu in Parizu.

Serbia's Novak Djokovic (L) hugs Switzerland's Stan Wawrinka after winning their men's singles tennis match on the fifth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE Foto Sebastien Bozon Afp
Serbia's Novak Djokovic (L) hugs Switzerland's Stan Wawrinka after winning their men's singles tennis match on the fifth day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE Foto Sebastien Bozon Afp

"S Stanom sem imel že v preteklosti številne bitke na teniških igriščih. On je sijajen fant, želim mu vse najboljše na njegovi nadaljnji poti," je o Wawrinki, trikratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam - zmagal je na odprtem prvenstvu Avstralije 2014, odprtemu prvenstvu Francije 2015 in odprtem prvenstvu ZDA 2016 - dodal Srb.

Danes na vrsti Zverev, Cicipas in Ribakina

Na poti do svojega osmega zmagoslavja na sveti teniški travi ga v naslednjem krogu čaka Hurkacz, ki je bil boljši od Italijana Lorenza Musettija. Poljak je zmagal v treh nizih s 7:6 (4), 6:4 in 6:4.

Danes bodo v Wimbledonu na sporedu številni zanimivi dvoboji. Med njimi bo morda najbolj zanimiv obračun med Nemcem Alexandrom Zverevom in nekdanjim finalistom Wimbledona, Italijanom Matteom Berrettinijem. Petopostavljeni Grk Stefanos Cicipas se bo pomeril s Srbom Laslom Đerejem, šestopostavljnega Danca Holgerja Runeja pa čaka Španec Alejandro Davidovich Fokina. V ženski konkurenci bo na veliko sceno stopila lanska zmagovalka Wimbledona, 24-letna Kazahstanka Jelena Ribakina se bo pomerila z Britanko Katie Boulter.

Preberite še:

Komentarji: