Zmaga Zidanškove, poraz Hercogove

Vodilni slovenski teniški igralki sta s polovičnim izkupičkom nastopili v uvodnem krogu turnirja v Abu Dabiju.
Fotografija: Tamara Zidanšek je uspešno vstopila v novo sezono. FOTO: Thomas Samson/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je uspešno vstopila v novo sezono. FOTO: Thomas Samson/AFP

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je novo sezono začela s porazom v prvem krogu turnirja WTA v Abu Dabiju. Mariborčanka se je zoperstavila četrti nosilki, Belorusinji Arini Sabalenka, ter po uri in 47 minutah izgubila s 6:7 (5) in 2:6.

Polona Hercog je dvoboj začela zelo dobro, že v uvodni igri odvzela servis nasprotnici in po sedmih igrah vodila s 5:2. Nato pa je sledil hud padec v igri in Belorusinja je izenačila na 6:6. V podaljšani igri je prvi točki osvojila Slovenka, naslednjih pet pa tekmica, ki je pri izidu 6:5 izkoristila svojo tretjo zaključno žogico.

Sabalenka je nato prevladovala v drugem nizu, v katerem je dobila prve štiri igre, osmi igri pa je brez izgubljene točke dokončno odločila zmagovalko.
Polona Hercog je na svojem prvem dvoboju izgubila proti četrti nosilki. FOTO: Issei Kato/Reuters
Polona Hercog je na svojem prvem dvoboju izgubila proti četrti nosilki. FOTO: Issei Kato/Reuters


Konjičanka nadomestila zaostanek

 

Uspešnejša je bila Tamara Zidanšek, ki je z 0:6, 6:3 in 6:4 premagala enajsto nosilko, Američanko Jennifer Brady. Konjičanka je ekspresno izgubila uvodni niz, v drugem pa je bilo povsem drugače, saj je hitro povedla s 4:0. Šele nato je Američanka dobila prvo igro niza, vendar z odvzemom servisa, nato pa je dobila še svojo servisno igro (2:4).

Sledile so tri igre, ki sta jih tekmici dobili po začetnih udarcih in Zidanškova je izenačila z 1:1 v nizih. Tretjega je s servisom odprla Američanka in po izenačeni igri povedla. Po uri in pol pa je s 3:2 vodila Zidanškova, ki je imela v peti igri nato servis in ga po dolgem boju dobila za 4:2, sedmega pa ne, kljub petim točkam za »break«.

Konjičanka je hitro osvojila osmo igro zaključnega niza in se po 5:3 znašla tik pred zmago. Naslednja igra je še pripadla Američanki, Slovenka pa je dobila deseto in po dveh urah in devetih minutah tudi dvoboj, drugega medsebojnega z Bradyjevo. Tudi lani je namreč na Tajskem v šestnajstini finala po treh nizih zmagala Zidanškova. Njena naslednja tekmica bo 18-letna Kanadčanka Leylah Fernandez.

Andreja Klepač pa je z Ukrajinko Marto Kostjuk med dvojicami s 4:6 in 5:7 klonila proti japonski navezi Šuki Aojama in Eno Šibahara.


Kavčič obstal na zadnji oviri


Blažu Kavčiču se v Antalyji ni uspelo uvrstiti na glavni del turnirja ATP z nagradnim skladom 300.000 evrov, potem ko je izpadel v zadnjem krogu kvalifikacij.

Za slovenskega predstavnika je bil na poslednji oviri usoden 12. nosilec kvalifikacij, Slovak Alex Molčan, ki je po 2 urah in 29 minutah zmagal z 1:6, 6:4 in 7:5.

V uvodnem nizu je bil Kavčič razred zase, saj je pri izidu 0:1 dobil naslednjih šest iger za prepričljivo zmago. V drugem delu je slovenski igralec izgubil dve servisni igri, Slovak pa je pri zaostanku s 3:4 dobil preostale tri igre.

V odločilnem nizu je Kavčič dobro začel, vodil s 4:2 in 5:3, vendar pa ni mogel uspešno zaključiti dvoboja. V naslednjih štirih igrah je dvakrat izgubil servis in se moral posloviti od turnirja.

Preberite še:

Komentarji: