Šwiatkova ekspresno do prvega slama

Senzacionalna poljska najstnica na poti do naslova na OP Francije ni izgubila niti niza. Jutri moški finale Nadal vs Đoković.
Fotografija: Iga Šwiatek je bila razred zase v Parizu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Iga Šwiatek je bila razred zase v Parizu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Poljska senzacija Iga Šwiatek je pri 19 letih zmagovalka OP Francije v tenisu. V finalu je zlahka s 6:4 in 6:1 premagala Američanko Sofio Kenin. Dvoboj je trajal uro in 24 minut. Najstnica na poti do prvega naslova ni oddala niti niza! 

Šwiatkova je četrta najmlajša zmagovalka OP Francije, mlajše od nje so bile Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario in Steffi Graf.

Jutri bo v Parizu moški finale med Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem.Šwiatkova, ki je izločila tudi prvo nosilko turnirja Romunko Simono Halep, je za nagrado je prejela 1,6 milijona evrov. Dve leti starejša Keninova, zmagovalka prvega grand slama sezone v Melbournu, se je morala zadovoljiti s polovico te vsote.

Sofia Kenin je imela težave s poškodbo in se ni mogla resno zoperstaviti Poljakinji. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Sofia Kenin je imela težave s poškodbo in se ni mogla resno zoperstaviti Poljakinji. FOTO: Charles Platiau/Reuters


Za Šwiatkovo je to prva zmaga na turnirjih WTA, ki jo bo na novi razpredelnici prvič v karieri popeljala med 25 najboljših igralk na svetu. Keninona bo na novi lestvici skočila na četrto mesto.


Nemca ubranila lovoriko


V konkurenci moških dvojic sta se končne zmage veselila Nemca Kevin Krawietz in Andreas Mies. V velikem finalu sta s 6:3 in 7:5 premagala Hrvata Mateja Pavića in Brazilca Bruna Soaresa ter tako na odprtem prvenstvu Francije ubranila lansko lovoriko.

Preberite še:

Komentarji: