Artnak in Rola drago prodala kožo, Čilenci vodijo z 2:0

Čilska teniška reprezentanca je na obračunu svetovne skupine s Slovenijo v domači Viñi del Mar povedla z 2:0.
Fotografija: Blaž Rola se je odlično upiral Nicolasu Jarryju. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Blaž Rola se je odlično upiral Nicolasu Jarryju. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska moška teniška reprezentanca se je dvoboju kvalifikacij za svetovno skupino 1 Davisovega pokala proti Čilu po pričakovanju znašla v zaostanku. A Čilenci še zdaleč niso imeli lahkega dela: 18-letni Bor Artnak na peščeni podlagi igrišča v Viñi de Maru v uvodnem obračunu ni imel pravih možnosti proti 98. igralcu sveta Alejandru Tabilu, ki je zmagal s 6:3 in 6:3, prvi slovenski lopar na tokratnem gostovanju Blaž Rola pa je še močneje namučil drugega igralca te južnoameriške države Nicolasa Jarryja, 146. igralca z računalniške lestvice ATP, ki je prvi niz sicer dobil s 6:3, a mu je Rola vrnil z isto mero in dvoboj odpeljal v odločilni tretji niz, v katerem je hitro izgubil začetni udarec, a se nato z »rebreakom« takoj vrnil v igro za zmago.

Po izenačenju na 5:5 pa je Jarry stopil na plin in suvereno dobil igro na svoj servis, nato pa si na začetni udarec Slovenca priigal kar tri priložnosti za zmagovito točko. Rola je po dolgi izmenjavi prvo žogico za zmago Čila in vodstvo z 2:0 ubranil, nato tudi drugo po slabem Jarryjevem returnu, a tretjo priložnost je domačin vseeno izkoristil za končnih 6:3, 3:6 in 7:5 ter skoraj točno dveh urah igre.

Petnajsti igralec mladinske lestvice Artnak je favoriziranemu tekmecu nudil dostojen upor. V prvem nizu se je enakovredno boril do izida 3:3, v osmi igri pa je izgubil servis, kar je Čilencu zadostovalo za vodstvo 1:0. V drugem nizu je domači igralec vodil s 3:1, nato je Slovencu uspel »rebreak«, a mu ga v naslednji igri ni uspelo oplemenititi, kar velja tudi za zadnjo igro. V njej je najprej ubranil dve zaključni žogici, nato imel tudi sam priložnost, da bi podaljšal dvoboj, ni je izkoristil, zato pa je Čilenec pozneje svojo šesto za končnih 6:3 in 6:3.

V soboto sledi igra dvojic, nato pa še dva dvoboja prvorangiranih in drugopostavljenih igralcev. V primeru zmage bi Slovenija septembra letos igrala v svetovni skupini 1, ob porazu pa jo prav tako septembra čaka nastop v svetovni skupini 2.

Preberite še:

Komentarji: