Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Tamara Zidanšek uspešno čez prvo oviro

V uvodnem kolu glavnega turnirja na odprtem prvenstvu Francije je 26-letna Konjičanka upravičila vlogo favoritinje proti belgijski tekmici.
Tamara Zidanšek je uspešno opravila uvodno nalogo v glavnem turnirju. FOTO: Anthony Wallace/AFP
Tamara Zidanšek je uspešno opravila uvodno nalogo v glavnem turnirju. FOTO: Anthony Wallace/AFP
STA, Š. R.
26. 5. 2024 | 22:24
27. 5. 2024 | 09:20
1:43

Edina slovenska predstavnica v glavnem delu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu med posameznicami Tamara Zidanšek je uspešno preskočila prvo oviro. Po treh zmagah v kvalifikacijah je bila uvodni dan drugega turnirja v sezoni za teniški grand slam boljša od Belgijke Alison Van Uytvanck.

Šestindvajsetletna Konjičanka, trenutno 131. igralka na svetu, je tretjič zapored v Parizu dobila dvoboj v tretjem nizu. Tokrat je bila po dveh urah in minuti igre boljša s 6:2, 2:6 in 6:1.

Njena tekmica je bila nekoč že na 37. mestu lestvice WTA, po težavah z bolečinami v hrbtu pa je v zadnjem letu in pol zdrsnila na 398.

V drugem krogu se bo Štajerka pomerila z zmagovalko dvoboja med tretjo nosilko Američanko Coco Gauff in kvalifikantko iz Rusije Julijo Avdejevo.

Za našo igralko je to zaenkrat tretji najboljši rezultat v šestih nastopih v Roland Garrosu. Leta 2021 je igrala v polfinalu, 2022 pa se je prebila do 3. kola. Preostala tri leta je izpadla v uvodnem kolu. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine