V Melbournu že 9 okuženih, udeleženci brez posebne obravnave

Organizatorji prvega grand slama sezone imajo vse večje težave zaradi okužb z novim koronavirusom.
Fotografija: Igralci in igralke, ki so bili negativni na testiranju, lahko trenirajo po pet ur na dan. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Igralci in igralke, ki so bili negativni na testiranju, lahko trenirajo po pet ur na dan. FOTO: William West/AFP

Organizatorji OP Avstralije v Melbournu imajo v teh dneh vse večje težave zaradi kopičenja števila oseb, ki so bile pozitivne na novi koronavirus in so v državo pripotovale zaradi turnirja. Po zadnjem štetju je okuženih devet oseb.

Zdravstveni oddelek zvezne države Viktorija je obvezno 14-dnevno karanteno v hotelskih sobah odredil vsem 72 osebam, ki so pripotovale s tremi čarterskimi leti iz Abu Dabija, Los Angelesa in Dohe. Vsi igralci in igralke, ki so bili na teh letih, morajo biti v karanteni in so brez možnosti treninga.

Preostali igralci se lahko na turnir pripravljajo po pet ur na dan in trenirajo na za to odrejenih igriščih v Melbournu, preostali čas pa morajo prav tako preživeti v hotelskih sobah.

Po medmrežju so že zakrožili posnetki igralcev in igralk, kako se na turnir pripravljajo v svojih sobah. Rusinja Julija Putinceva si je žogico odbijala s pomočjo omare, Švicarka Belinda Bencic je žogico odbijala v okno, Britanka Heather Watson pa je pretekla pet kilometrov.


Udeležence razjezila nova pravila, o katerih niso bili obveščeni


Igralci so ogorčeni nad ravnanjem organizatorjev. Belgijka Kirsten Flipkens je zapisala, da ni med tistimi, ki morajo biti v karanteni, vendar se ji zdita dva tedna brez treninga norost, tako da bi morali organizatorji razmisliti o tem, da bi začetek turnirja zamaknili za teden dni.

Slabe volje je bila tudi Belinda Bencic, da so udeležence šele ob prihodu seznanili z nekaterimi novimi pravili, za katere niso vedeli.

Romunka Sorana Cirstea je zapisala, da ni vedela za pravilo, po katerem morajo v primeru okužene osebe na letalu prav vse osebe v izolacijo. »Če bi to prej vedela, ne bi igrala v Avstraliji, ampak bi ostala doma,« je sporočila.


Andrews: Igralci ne bodo deležni posebne obravnave


Odzval se je premier avstralske zvezne države Viktorija Daniel Andrews in dejal, da teniški igralci ne bodo deležni posebne obravnave pri strogih ukrepih v boju z novim koronavirusom.

»Vem, da je bilo veliko govora glede pravil. Ampak pravil se morajo držati vsi in o tem so bili igralci obveščeni, preden so prišli v Avstralijo. Ne bo posebne obravnave, saj se tudi virus do igralcev ne obnaša drugače. Tudi mi se ne bomo,« je bil odločen premier.

Prvi grand slam sezone bo potekal med 8. in 21. februarjem.

Preberite še:

Komentarji: