Današnji pokljuški program zaradi megle preložen na jutri (FOTO)

Danes bi morala biti na Rudnem polju na sporedu moška 20-kilometrska preizkušnja, a je zaradi slabe vidljivosti odpadla.
Fotografija: Jakov Fak (levo), Miha Dovžan in drugi biatlonci bodo na 20 km štartali jutri ob 10.15. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakov Fak (levo), Miha Dovžan in drugi biatlonci bodo na 20 km štartali jutri ob 10.15. FOTO: Matej Družnik/Delo

Rudno polje – Danes bi se moral pokljuški teden biatlonskega svetovnega pokala nadaljevati s prvo posamično preizkušnjo, moško tekmo na 20 kilometrov, na kateri bodo domače barve branili lastnik olimpijskega srebra Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan, Mitja Drinovec in Miha Dovžan. Start bi moral biti ob 14.15, toda zaradi goste megle, ki je onemogočala normalno vidljivost na progi, so začetek tekme sprva premaknili za 20 minut, nato pa program dokončno preložili na jutri.


Nastrelitev se je še začela


Razmere so se resda še ravno pravočasno izboljšale, megla pa se je dvignila toliko, da se je ob 13.45 lahko začela nastrelitev, zaradi česar je sprva kazalo, da bodo za danes predvideno tekmo vendarle tudi izpeljali, a zagotovo z zamudo. Toda direktor tekem Borut Nunar v napovedih ni bil optimističen, naposled je moral priznati premoč narave, ki je preprečila izvedbo preizkušnje, saj vsi tekmovalci ne bi imeli enakovrednih razmer na terenu.


Vidljivost na strelišču je bila preslaba, da bi izpeljali regularno tekmo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Vidljivost na strelišču je bila preslaba, da bi izpeljali regularno tekmo. FOTO: Matej Družnik/Delo


Start jutri ob 10.15


Zato bo današnji pokljuški program preložen na jutri, ko čaka (popoldne) posamični izziv na 15 kilometrov še biatlonke, tudi tri slovenske zastopnice Urško Poje, Polono Klemenčič in Leo Einfalt. Moški del bodo jutri, če bodo razmere na progi to dovoljevale, začeli že dopoldne, ob 10.15. V petek in soboto bosta na Rudnem polju na sporedu šprinterski, v nedeljo pa še zasledovalni preizkušnji.

Danes je »zmagala« megla, jutri dopoldne naj bi bilo vreme bolj primerno za tekmovanje. FOTO: Matej Družnik/Delo
Danes je »zmagala« megla, jutri dopoldne naj bi bilo vreme bolj primerno za tekmovanje. FOTO: Matej Družnik/Delo

Preberite še:

Komentarji: