Flisar na robu deseterice z najboljšim dosežkom sezone

Drugič v zimi se je slovenski smučarski krosist prebil v četrtfinale tekme svetovnega pokala, za polfinale je bil 5 stotink prepočasen.
Fotografija: Filip Flisar je prvič v sezoni končal v deseterici. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Filip Flisar je prvič v sezoni končal v deseterici. FOTO: Matej Družnik/Delo

Idre Fjäll – Slovenski smučarski krosist Filip Flisar niti na tretji postaji sezone svetovnega v švedskem Idre Fjällu ni odskočil, je pa na današnji drugi tekmi v dveh dneh dokazal, da se še vedno brez težav drži blizu vrha. Včeraj je na specifični progi z dolgo ciljno ravnino, na kateri pomembno vlogo igra zavetrje, izpadel že v osmini finala, v kateri je pristal v izjemno zahtevni skupini in niti ni mogel izbirati proge, saj se je z 32. časom komajda prebil skozi kvalifikacije.


Pet stotink prepočasen


Danes je šel 32-letni Mariborčan z novim bivališčem na Ptuju drugič v poolimpijski zimi korak dlje in se prebil v četrtfinale. Na prvi stopnički izločilnih bojev je za seboj pustil oba Müllerja, Švicarja Tima in Nemca Tobiasa, v četrtfinalu pa ponovno začel z modrega štartnega mesta, ki je bilo pred tem kar šestkrat uspešno v lovu za eno od dveh mest, ki sta zagotavljali napredovanje. Filip je začel najpočasneje, bil pri obeh vmesnih časih zadnji, ciljne ravnine z nekaj grbinami in valovi pa se je lotil odločno in agresivno, nekajkrat pri skokih resda zakrilil z rokami, vendar pa najprej švignil mimo Kanadčana Kevina Druryja, nato pa napadel še dotlej drugouvrščenega Švicarja Jonasa Lenherrja, ki pa je mukoma le zadržal pet stotink naskoka.


Iz Skandinavije v Kanado


Za Flisarja, sicer edinega slovenskega zastopnika na Švedskem, se je tako tekma končala z desetim mestom, kar je njegov najboljši dosežek v sezoni, ki ga bo imel priložnost oplemenititi že prihodnji konec tedna s preizkušnjo v kanadskem Blue Mt., od tam pa bo karavano pot vodila naravnost v Park City, ki bo prvi februarski teden gostil združeno svetovno prvenstvo deskarjev na snegu, smučarskih krosistov in smučarjev prostega sloga. Danes si je vso konkurenco prvič v sezoni pokoril Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je na peti tekmi postal še peti zmagovalec.

Preberite še:

Komentarji: