Ilka z dobrimi občutki odhaja na priprave v Čile (VIDEO)

Zvesta ostaja švicarskemu proizvajalcu smuči Stöckli, s katerim se počuti »odlično kot vedno« in ne čuti potrebe za menjavo.
Fotografija: Ilka Štuhec že komaj čaka vrnitev v tekmovalni pogon. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Ilka Štuhec že komaj čaka vrnitev v tekmovalni pogon. FOTO: Jure Eržen/Delo

Maribor – Slovenska smučarska zvezdnica Ilka Štuhec se prihodnji teden z ekipo odpravlja na enomesečne priprave v Čile. Pred odhodom se dobro počuti in se veseli prvih preizkušenj po izpuščeni minuli sezoni zaradi poškodbe. Ene se bo, »za prekinitev dolgega tekmovalnega posta«, udeležila tudi med pripravami v Južni Ameriki, poroča STA.


Na pripravah v Stelviu


Po oktobrski operaciji kolena v Švici se Ilka zadnje mesece v celoti posveča pripravam za vrnitev v belo karavano. Ta čas veliko trenira, bila je tudi že na pripravah na Stelviu, vmes pa poišče priložnost tudi za »normalne poletne aktivnosti«. S telesno pripravljenostjo je zadovoljna, od priprav v Čilu (od prihodnjega ponedeljka do 21. septembra) pa pričakuje, da se bo ekipa, kot vselej, kar najbolje počutila.


Novi serviser Aleš Sopotnik


Z njeno kondicijsko pripravljenostjo je zadovoljen tudi trener Grega Koštomaj, na priprave bodo odpotovali še kineziologinja Anja Šešum, novi serviser Aleš Sopotnik in Ilkina mati Darja Črnko. Ekipa bo najprej opravila bolj tehnične treninge v El Coloradu, kjer bo prvi teden sama, nato se bo družila z ostalimi zasedbami, med drugim žensko kanadsko. V drugi polovici priprav sledi selitev v La Parvo in večji poudarek na hitrih disciplinah.
 


Regeneracija in oddih


»Upam, da nas bo pričakala zima. Po mojih informacijah obratujejo vsa smučišča, vse proge, zato večjih težav ne pričakujem,« pojasnjuje Koštomaj. Po vrnitvi iz Južne Amerike čaka Mariborčanko daljši premor za regeneracijo in krajši oddih, nato pa dvotedenske kondicijske priprave. Zatem ekipa načrtuje treninge na evropskih ledenikih, za zdaj ima rezerviranih več lokacij. »Iskali bomo predvsem mir za pripravo za zadnji del pred tekmami,« je dodal Koštomaj.


Prioriteta hitre discipline


Tekmovalni program še ni določen, kot vselej pa bodo prioriteta hitre discipline, ki jim bodo – kolikor se bo dalo – dodali še tehnične, vendar o udeležbi na ledeniškem uvodu konec oktobra v Söldnu ne razmišljajo. Sicer pa ima Štuhčeva po vrnitvi za seboj že okoli 50 dni treninga na snegu. Z operiranim kolenom ni težav, nove so le brazgotine na nogi, drugo koleno pa po njenih besedah »vseskozi opozarja, da ima za seboj zgodovino«, čemur so prilagodili treninge.


Ostaja zvesta Stöckliju


Ilka tudi po vrnitvi v tekmovalni pogon ostaja zvesta švicarskemu proizvajalcu smuči Stöckli, s katerim se počuti »odlično kot vedno« in ne čuti potrebe za menjavo. Z novim serviserjem, ki ima, kot zatrjuje sama, precej več izkušenj, preverjajo manjše podrobnosti, drugih večjih preverjanj in testiranj pa ni in jih niti ne načrtujejo.
 

Komentarji: