Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeseničani po novi zmagi v Tivoliju na pragu naslova

Hokejisti Jesenic že več kot dve leti niso izgubili v Tivoliju, tudi tokrat so Olimpijo premagali s 5:3.
Hokejisti Jesenic so vnovič slavili v Tivoliju.
Hokejisti Jesenic so vnovič slavili v Tivoliju.
N. Gr., STA
10. 4. 2018 | 22:58
10. 4. 2018 | 23:03
3:51
Hokejisti Jesenic so v drugi tekmi finala državnega prvenstva v gosteh premagali SŽ Olimpijo s 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) in povedli z 2:0 v zmagah. Prvo tekmo na Gorenjskem so dobili domači hokejisti, čeprav so se po vodstvu s 3:0 popustili in dovolili Ljubljančanom, da se približajo. Danes so po tesnem razpletu spet slavili Gorenjci in so le še korak od ubranitve naslova.
Trener zelenih Jure Vnuk je svoje igralce po prvi tekmi pohvalil za zadnjo tretjino in napovedal, da bodo ob takšnem pristopu lahko finale naredili še zelo zanimiv. Na jeseniški strani pa je Gaber Glavič opozarjal, da kljub zmagi ni bil zadovoljen zaradi preveč napak in nezbranosti.

Trenerska navodila so na današnji tekmi v domačem taboru vzeli zelo resno. V prvi tretjini so Ljubljančani silovito napadli in vratar gostov Clarke Saunders je imel veliko dela. Že praktično prvi napad pa je za zmaje tudi obrodil sadove; iz prve akcije na tekmi je Aljaž Chvatal iz bližine potisnil plošček v mrežo. Pritisk se je nadaljeval tudi v naslednjih minutah, toda Saunders ni več klonil, čeprav je bilo akcij in priložnosti pred njegovim golom veliko.

Železarji so bili v tem delu precej podrejeni, so pa nato zadeli prav v obdobju, ko so se najbolj branili. Po akciji Urbana Sodje in Tadeja Čimžarja so Jeseničani ugnali Tilna Spreitzerja in izid izenačili, kar pa domačih ni zmedlo. Še vedno so bili namreč nevarnejši toda niso znali premagati vratarja tekmecev, najbližje je bil Aljaž Uduč, ki pa je v 14. minuti iz neposredne bližine streljal prek gola.
 

V drugi tretjini vzpon Jesenic


Na začetku drugega dela se je zdelo, da so začeli gostje stvari postavljati na mesto, kjer so jih po razmerju zmag in porazov na medsebojnih tekmah v sezoni (do današnje 11-1) lahko pričakovali. Številčno prednost je izkoristil Luka Kalan. Domači pa so imeli nato še dve zaporedni prednosti igralca več in po prvi, ko kljub pritiskom niso zadeli, se je enako zdelo tudi za drugo. Toda Miha Pesjak je nato le našel pot odbitemu ploščku v mrežo in na polovici tekme je bilo spet vse odprto.

Ko so nato dvakrat v nizu Jeseničani igrali s prednostjo 5-4, je bilo vroče tudi pred Spreizterjem, enkrat ga je rešil tudi okvir vrat. A na drugi odmor bi lahko s prednostjo odšli domači, saj je Andrej Hebar najprej ob enem od nasprotnih napadov tekmecem vrnil z isto mero, plošček se je odbil od stičišča prečke in vratnice, tik pred koncem tretjine pa je imel ljubljanski napadalec še eno priložnosti, a je bil tokrat spretnejši Saunders.

Ko pa je nato Olimpija že v prvem pravem napadu v zadnji tretjini, po levi strani je prodrl Miha Zajc, spet povedla, so si domači močno povečali možnosti za podaljšanje finalnega niza. A sledil je hiter odgovor - ob naslednji številčni prednosti so gostje lepo izigrali ljubljansko obrambo, Urban Sodja je ostal povsem sam na desni strani in brez težav zadel za 3:3. Domači si še niso povsem opomogli, ko so gostje udarili še enkrat, tokrat ob izenačenih močeh, ter po golu Aleksandra Magovca devet minut pred koncem povedli.

Ljubljanski ekipi ni preostalo drugega kot popolno tveganje. Nekajkrat so bili blizu, že dve minuti pred koncem so potegnili vratarja iz gola, to pa so gostje kaznovali minuto pozneje in s strelom na nebranjena vrata potrdili zmago. Tretja, morda že odločilna tekma, bo v četrtek na Jesenicah. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine