Stefan Kraft svetovni prvak, Anže Lanišek 5.

Naš adut je sijajno skočil v drugi seriji, toda stopničke so bile po 10. mestu iz prve serije vendarle predaleč.
Fotografija: V bavarskem sneženju je Anže Lanišek bronu s srednje skakalnice tokrat dodal 5. mesto na veliki napravi. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
V bavarskem sneženju je Anže Lanišek bronu s srednje skakalnice tokrat dodal 5. mesto na veliki napravi. FOTO: Christof Stache/AFP

Avstrijski reprezentant Stefan Kraft se je v tej sezoni prebijal med vzponi in padci, zdaj pa je osvojil naslov svetovnega prvaka na veliki skakalnici. Kot se je izkazalo, mu je bil najhujši tekmec v boju za zlato Norvežan Robert Johanson, ki je v drugo skočil 135,5 m, toda za konec je Kraftovih 134 m zadostovalo za lovoriko. Od obeh pa je bil v drugi seriji daljši na Anže Lanišek (136,5) in se po desetem mestu iz prve serije povzpel na peto. Bron je pripadel Nemcu Karlu Geigerju, pred Domžalčanom je bil še Poljak Piotr Žyla.

Drugi Slovenci so se razvrstili takole: 9. Cene Prevc, 16. Peter Prevc, Bor Pavlovčič pa je zaradi diskvalifikacije (neustrezne smuči) ostal brez uvrstitve.
 

Kraft v vodstvu že ob »polčasu«


Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft vodi po prvi seriji tekme na veliki skakalnici svetovnega prvenstva v Oberstdorfu, ki poteka v močnem sneženju. V finalu bodo nastopili trije Slovenci, najboljši med njimi pa je Cene Prevc na osmem mestu.

Bronast s srednje naprave tega prvenstva Anže Lanišek, ki se te dni ubada z bolečinami v hrbtu, je po polovici tekme deseti, Peter Prevc pa 13.

Brez nastopa v finalu je ostal Bor Pavlovčič, ki ga je žirija tekmovanja diskvalificirala. Prvo serijo je zaznamoval tudi padec japonskega šampiona Riouja Kobajašija, ki mu je ob pristanku v močnem sneženju vzelo smučko.

Preberite še:

Komentarji: