Lampičeva z desetimi kazenskimi krogi

Švedinja Elvira Öberg zmagovalka zasledovanja v Hochfilznu, Slovenke zastreljale uvrstitve.
Fotografija: Anamarija Lampič je tokrat preslabo merila. FOTO: Christian Einecke/Reuters
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je tokrat preslabo merila. FOTO: Christian Einecke/Reuters

Švedska biatlonka Elvira Öberg je zmagala na zasledovalni tekmi za svetovi pokal v avstrijskem Hochfilznu. Slovenke so dobre uvrstitve izgubile na strelišču. Najboljša je bila Anamarija Lampič s kar desetimi kazenskimi krogi na 33. mestu, ki je edina osvojila nove točke.

V boju za zmago je v po polovici tekme najbolje kazalo Švicarki Leni Häcki Gross, snahi slovenskega trenerja Ricca Grossa. Po napaki pri streljanju stoje pa sta v vodstvo prešli Öbergova in zmagovalka šprinta, Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki sta skupaj prišli tudi na zadnje streljanje.

Na strelišču pa je imela Norvežanka zastoj na puški, kar je Švedinja izkoristila in pobegnila, z ekspresnim streljanjem pa jo je ujela tudi Švicarka in v zadnjem krogu sta med seboj odločali o razvrstitvi na zmagovalnem odru. Močnejša je bil Švicarka.

Slovenke so vidne uvrstitve pustile na strelišču. Anamarija Lampič je šla v tekmo kot osma, a že na prvem postanku morala v kazenski krog trikrat. Do konca je zgrešila polovico vseh tarč in se v zadnjem krogu borila, da bi z 42. mesta prišla med dobitnice točk. Vnovič najhitrejša v smučini je do cilja prehitela devet tekmovalk.

»Strelsko sem res razočarana. Zadala sem si cilj, da bom veliko bolj pozorna na strelišču, kar sem tudi bila, a res ni bil moj dan. Na progi pa si nisem mislila, da bom lahko tako hitro tekla. Imam zamašen nos in bili smo v dilemi, ali naj sploh nastopim ali ne. Sicer pa upam, da gre le za prehlad in bo forma ostala takšna, kot je, da bomo jutri bolje nastopile,« je po tekmi povedala Lampičeva, ki ve, da so okužbe s koronavirusom prav na tekmi v Avstriji zdesetkale posamezne reprezentance.

Lena Repinc je bila s puško nenatančna dvakrat, a je bilo 54. mesto preslabo izhodišče za viden napredek, tako da je bila 48., Polona Klemenčič pa je zgrešila šest tarč in z 28. nazadovala na 51. mesto.

Komentarji: