Meta Hrovat tri tedne na berglah

Meta Hrovat je tik po koncu sezone svetovnega pokala odšla na operacijo gležnja, ki ji je povzročal težave vso sezono.
Fotografija: Meta Hrovat bo lahko čez mesec začela priprave za novo sezono. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Meta Hrovat bo lahko čez mesec začela priprave za novo sezono. FOTO: AFP

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je bila operirana na gležnju, ki ji je povzročal bolečine že dalj časa. Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, je bil poseg uspešen, priprave na novo sezono bo Kranjskogorka začela čez mesec dni.

Hrovatova je na zadnji postaji sezone prejšnji teden v Andori odstopila na prvi progi zadnjega slaloma, z odstopom pa se je končala njena druga vožnja veleslaloma, ko je predčasno odnehala zaradi bolečin v gležnju.

Iz Andore je 21-letna smučarka odpotovala v Nemčijo, po torkovih pregledih pa so se zdravniki na kliniki v Osnabrücku odločili za operacijo, ki so jo opravili danes dopoldan. Na srečo vnetja niso zaznali na kosti in so ji nad levim gležnjem izrezali le mehko tkivo.

Naslednje tri tedne si bo Hrovatova pri hoji pomagala z berglami, čez dober mesec pa naj bi že pričela s pripravami na novo sezono.

Hrovatova je veleslalomska prvokategornica, edina slovenska smučarka na finalu sezone svetovnega pokala v Andori in dvakratna mladinska svetovna prvakinja v slalomu. Vso sezono je imela težave z gležnjem, decembra je zaradi manjšega posega izpustila en mesec sezone.

Preberite še:

Komentarji: