Niki Prevc se je ponujala celo priložnost za zmago

Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus najuspešnejša na tretji tekmi za svetovni pokal v Lillehammerju.
Fotografija: Nika Prevc je bila v Lillehammerju druga po prvi seriji. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Nika Prevc je bila v Lillehammerju druga po prvi seriji. FOTO: Blaž Samec/Delo

Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus (260,1 točke) je bila najuspešnejša na tretji tekmi za svetovni pokal v norveškem Lillehammerju. Na srednji skakalnici je za skoraj deset točk premagala vodilno v skupnem seštevku, Avstrijko Evo Pinkelnig (250,2). Od Slovenk se je najbolje odrezala Urša Bogataj (238,0) s petim mestom.

Bogatajeva je imela v odličnih razmerah v prvi seriji težave pri doskoku, a je v drugi popravila vtis in iz devetega mesta napredovala na peto. »Z današnjo tekmo sem zadovoljna, s skoki prav tako. Škoda za doskok. Glede na trenutno stanje je bilo danes to super. Moram biti s tem zelo zadovoljna. Stanje je bilo prej slabše,« je dejala po tekmi.

Najboljša Slovenka po prvi seriji Nika Prevc, bila je na drugem mestu, je v finalu zapravila lepo priložnost za zmago in na koncu končala na sedmem mestu (236,6 točke). »Danes sem prvič imela zelo dobro izhodišče po prvi seriji. Škoda za drugi skok, sem pa zelo vesela, da vem, da znam kazati dobre skoke. Hkrati sem ponovila najboljšo uvrstitev v karieri in tega sem zelo vesela,« je ocenila komaj 17-letna skakalka.

Zupančič: Super ekipni iztržek

Nika Križnar (235,1) je zadržala osmo mesto iz prve serije. Točke za svetovni pokal je z 21. mestom osvojila še Ema Klinec (205,5). Brez finala je ostala Katra Komar, ki je zasedla 38. mesto (84,6). Že v kvalifikacijah je s 43. mestom obstala Maja Vtič.

Dober ekipni uspeh je razveselil tudi trenerja Zorana Zupančiča: »Tri tekmovalke v deseterici. Malo smo že tipali stopničke. Žal še malenkost neizkušeni Niki Prevc ni uspel preboj, a vseeno danes sedmo mesto. Peto mesto Urše Bogataj in osmo mesto Nike Križnar je super ekipni iztržek.«

V nedeljo bo ob 16.30 na veliki skakalnici še ena preizkušnja.

Preberite še:

Komentarji: