Nova kolajna za slovenskega skakalnega upa (VIDEO)

Mark Hafnar na mladinskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji skočil na tretjo stopničko zmagovalnega odra.
Fotografija: Mark Hafnar se je po srebrni kolajni na mladinskih olimpijskih igrah v Lozani ovenčal še z bronastim odličjem na mladinskem svetovnem prvenstvu v Oberwiesenthalu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mark Hafnar se je po srebrni kolajni na mladinskih olimpijskih igrah v Lozani ovenčal še z bronastim odličjem na mladinskem svetovnem prvenstvu v Oberwiesenthalu. FOTO: Reuters

Oberwiesenthal – Obetavni slovenski smučarski skakalec Mark Hafnar je na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Nemčiji le še potrdil svojo nadarjenost. S skokoma, dolgima 108,5 in 95 metrov, si je izbojeval bronasto kolajno, ki jo je osvojil tik pred četrtouvrščenim reprezentančnim kolegom Žakom Moglom (106 m in 97 m).

Zmago je na srednji napravi v Oberwiesenthalu slavil Avstrijec Peter Resinger (108 m in 98 m), ki je vodil že po uvodni seriji. Srebrno kolajno si je priskakal Norvežan Sander Vossan Eriksen (92,5 m in 108 m), ki je Hafnarja ugnal le za 2,4 točke.

»Zelo sem vesel, razmere so bile zelo težke. A sem bil psihično dobro pripravljen, naredil sem dva solidna skoka. Lahko bi bilo bolje, lahko pa tudi veliko slabše. Na splošno sem zelo zadovoljen,« je bil vesel 17-letni up iz Stražišča pri Kranju, potem ko je osvojil že drugo kolajno v letošnjem letu. Pred poldrugim mesecem se je namreč okitil s srebrnim odličjem na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lozani. Slovenske barve sta branila tudi Jernej Presečnik (91 m in 87 m) in Tjaš Grilc (91,5 m), ki sta pristala na 22. oziroma 32. mestu.


Med dekleti je vlogo favoritinje upravičila Avstrijka Marita Kramer (99 m in 101 m), ki je zmagala pred srebrno Norvežanko Theo Minyan Bjørseth (103 m in 90 m) in bronasto Italijanko Laro Malsiner (93,5 m in 101 m). Najboljša Slovenka je bila Katra Komar (94 m in 90 m) na petem mestu, najboljšo deseterico pa je zaokrožila Jerneja Brecl (79,5 m in 104 m). Jerneja Repinc Zupančič (94,5 m in 76 m) je tekmo končala na 19., Lara Logar (84 m) pa na 32. mestu.

Preberite še:

Komentarji: