Planica predstavila kandidaturo za nordijsko SP 2023

»Letno izvedemo do sedem tekem svetovnega pokala, vsakič znova pa dokažemo, da smo jih zmožni izpeljati na najvišji ravni.«
Fotografija: Bo Planica tokrat uspešna? Foto Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Bo Planica tokrat uspešna? Foto Voranc Vogel/Delo

Atene – Na 51. kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) v letovišču Costa Navarino v Grčiji so se danes predstavili kandidati za izvedbo svetovnih prvenstev pod okriljem FIS. Zadnji del poti do želenega cilja se je za Planico začel ob 14.15 po slovenskem času, ko sta kandidaturo doline po Poncami za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva leta 2023 predstavila predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.


Tradicija in strast sta očitni


»Predstavitev je šla v smeri poudarjanja pomena nordijskega smučanja v Sloveniji, kjer ima izjemno tradicijo. Doslej smo s svetovnih prvenstev prinesli šest kolajn, z olimpijskih iger pa sedem. Tradicija in strast sta več kot očitni. Ne gre zanemariti, da z znanjem, izkušnjami, tradicijo letno organiziramo tudi sedem preizkušenj svetovnega pokala, vsakič znova pa dokažemo, da smo zmožni in sposobni izpeljati tekme na najvišji ravni. Vso to strast lahko prenesemo tudi v organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju in pripravimo nepozabno doživetje na vrhunski ravni v najlepši alpski dolini, kjer se Triglavski narodni park stika s sodobnim nordijskim centrom, kar bi vsem – verjamem – ostalo v čudovitem spominu,« je strnil vtise Smrekar.

Komentarji: