Preizkus uspešen: najdlje je šlo do 224 m

Rok Tarman krstil letalnico, prvi »letalci« že poleteli čez 200 metrov
Fotografija: Pripravljenost planiške velikanke so slovenski skakalci že uspešno preizkusili. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Pripravljenost planiške velikanke so slovenski skakalci že uspešno preizkusili. FOTO: Matej Družnik/Delo

V Planici se je začel uradni preizkus letalnice bratov Gorišek, na kateri bo konec tedna tradicionalni finale svetovnega pokala. Prvi je skočil Rok Terman, kmalu za njim pa so se začeli prvi poleti čez 200 metrov.

Čeprav se skakalni praznik v Planici uradno začenja s četrtkovim treningom, se je prvo neuradno dejanje zgodilo že danes, ko se je ob 10.30 začel preizkus letalnice. Poletelo je 28 slovenskih skakalcev, kot prvi je skočil Rok Tarman. V prvi preizkusni seriji je najdlje poletel Tomaž Naglič, ki je pristal pri 216 metrih. Sledila je še druga preizkusna serija, v kateri je daljavo dneva popravil Andraž Pograjc z 224 metri.

Velikanko je krstil 22-letni član domačega kluba ND Rateče Planica Terman, ki je po poškodbi občutke počasi pridobival v lanski sezoni in je že prejšnji konec tedna letel tudi kot predskakalec v Vikersundu. Med predtekmovalci je bil tudi Ernest Prišlič, ki je pred tremi leti na preizkusu pristal pri kar 246 metrih, jeseni 2016 pa je bil vpleten v hudo prometno nesrečo.

Komentarji: