S Kitzbühlom ga veže prav posebna ljubezenska zgodba

Na znamenitem slalomu v Avstriji se je zmage veselil Švicar Daniel Yule. Slovenska alpska smučarja Štefan Hadalin in Tijan Marovt ostala praznih rok.
Fotografija: Švicar Daniel Yule se je veselil zmage na slalomu v Kitzbühlu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Švicar Daniel Yule se je veselil zmage na slalomu v Kitzbühlu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Švicarski alpski smučar Daniel Yule je še drugič po letu 2020 zmagal na slalomski klasiki za svetovni pokal v Kitzbühlu. Z drugim mestom se je izkazal lanski zmagovalec, Britanec Dave Ryding (+ 0,40), ki je za pičlo stotinko sekunde prehitel tretjeuvrščenega Norvežana Lucasa Braathna. Slovenska tekmovalca Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta bila prepočasna za finale.

S prvo progo je sicer najhitreje opravil Avstrijec Manuel Feller, ki pa je v finalu na razočaranje številnih navijačev, med katerimi je bil tudi sloviti filmski igralec Arnold Schwarzenegger, storil napako in odstopil. Najboljši Avstrijec je bil svetovni podprvak Adrian Pertl (+ 0,72), ki je pristal šele na devetem mestu.

Na drugi progi je bil najhitrejši Dave Ryding, ki je kar za 14 mest izboljšal svojo uvrstitev iz prvega »polčasa«. Tako se je še drugič zapored na tem slalomu zavihtel na oder za najboljše. Zmagovalec Yule je v finalu pridobil šest mest. »To je vsekakor moj najljubši slalom, tu sem nastopil tudi na svoji prvi tekmi. Moram reči, da me s Kitzbühlom veže prav posebna ljubezenska zgodba,« se je 29-letni Švicar veselil druge zmage v sezoni in skupno šeste v svetovnem pokalu.

Štefan Hadalin je bil prepočasen za finale. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Štefan Hadalin je bil prepočasen za finale. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Slovenci so še tretjič zapovrstjo na slalomu v Kitzbühlu ostali praznih rok. Štefan Hadalin je na 34. mestu nastop v finalu zgrešil za 27 stotink sekunde, Tijan Marovt pa na prvi progi ni prismučal do cilja.

»Danes smo videli prvo tekmo v pravih zimskih razmerah. Res je, da niso bile za vse enake, a se je dalo smučati hitro. Štefan je začel zelo solidno, med prvim in drugim vmesnim časom je bil zelo hiter. Spodaj je izgubil preveč. To je pomenilo, da je bilo premalo za finale. Tijan je začel odlično, a žal ni ostal na smučkah. Morda so tekme svetovnega pokala zanj še prevelike, vendar je pokazal pravi obraz. Prišel bo čas, ko mu bo nastop uspel in bo prišla lepa uvrstitev,« je ocenil trener slovenske reprezentance Klemen Bergant.

Popravni izpit bosta imela že pojutrišnjem na nočnem slalomskem spektaklu v Schladmingu.

Preberite še:

Komentarji: