Slovenci končali na osmem mestu, kazalo je še bolje

Slovenska moška biatlonska štafeta je imela najboljši strelski izkupiček med vsemi reprezentancami, a končala na osmem mestu. Zmaga Norvežanom.
Fotografija: Jakov Fak na progi v Oberhofu. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Odpri galerijo
Jakov Fak na progi v Oberhofu. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Norvežani so zmagovalci biatlonske štafetne preizkušnje 4 x 7,5 km za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Drugo mesto je zasedla Nemčija, tretje pa Švedska. Slovenska četverica v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Lovro Planko in Anton Vidmar je zasedla osmo mesto, ob najboljšem strelskem nastopu med vsemi štafetami pa je kazalo še na višjo uvrstitev.

Slovenska četverica je na dosedanjih štafetah dosegla dve deveti mesti, višjo uvrstitev pa jim je tako v Östersundu kot v Hochfilznu preprečilo predvsem slabše streljanje.

To je bilo danes v meglenih in zahtevnih razmerah precej boljše, varovanci nemškega trenerja Ricca Grossa so imeli namreč najboljši strelski izkupiček z vsega sedmimi popravami, kar pa je zadoščalo za osmo mesto z zaostankom 4:31,7 minute.

Dovžan je porabil tri dodatne strele, da je pokril vse tarče, Faku pa je predal kot deveti. Najbolj izkušen član reprezentance je nato brez poprav napredoval na peto mesto, čeprav je pri predaji nekaj sekund čakal na Planka, ki je zamudil na start svoje predaje.

Pokazali bodo, da sodijo še višje

»Zelo kompleksne razmere danes. Vreme se je ves čas spreminjalo. Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom in premikom po lestvici, čeprav smo na koncu osmi. Zagotovo smo z nastopom lahko zadovoljni, a se zavedamo, da smo lahko še boljši in prišel bo čas, ko bomo tudi to pokazali,« je v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Fak.

Zmagovalna norveška četverica. FOTO: Tobias Schwarz/AFP
Zmagovalna norveška četverica. FOTO: Tobias Schwarz/AFP

Tudi Planko je bil na strelišču zanesljiv, brez poprav pokril vseh deset tarč in prav tako predal na petem mestu tik za Italijani in tik pred nekaterimi drugimi reprezentancami. Vidmar je kot zadnji član slovenske štafete po dvakrat popravljal na obeh strelskih postankih in kljub vsem pokritim tarčam zdrsnil na osmo mesto.

»Vsak položaj v štafeti je zelo pomemben, a kot zadnji imaš dodatno odgovornost, da zadržiš mesto ali poskusiš še napredovati. Na žalost danes v mojih nogah ni bilo energije. Na strelišču pa trenutno nisem v dobri formi, a sem še nekako naredil svoje. Bolj sem razočaran nad tekaškim delom,« je povedal zadnji član slovenske četverice.

Preberite še:

Komentarji: