Smučarke tudi danes ne bodo šle na olimpijsko progo

Ruski prireditelji so morali zaradi neugodnih vremenskih razmer odpovedati tudi današnji superveleslalom v Sočiju.
Fotografija: Narava je bila zadnje dni neusmiljena. FOTO: Aleksandr Nemenov/AFP
Odpri galerijo
Narava je bila zadnje dni neusmiljena. FOTO: Aleksandr Nemenov/AFP

Soči – Prireditelji v olimpijskem Sočiju so se po odpovedi včerajšnjega ženskega superveleslaloma za svetovni pokal v alpskem smučanju na vse kriplje trudili, da bi pod streho spravili vsaj za danes predvideno drugo preizkušnjo, ki bi se morala na progi Rosa Hutor začeti ob 8.30 po srednjeevropskem času. A so bili prisiljeni po obilnem novozapadlem snegu v minulih dneh še enkrat kapitulirati pred neusmiljeno naravo. Ženska sezona se bo s tehničnima disciplinama prihodnji konec tedna nadaljevala v Špindleruvem Mlynu na Češkem.


Shiffrinovi že veliki globus


Specialistke za hitre discipline bodo v tej zimi na svoj račun prišle zgolj še enkrat, na finalu sredi meseca v Soldeuju v Andori. Če se je že včeraj predčasno novega velikega kristalnega globusa, že tretjega zaporednega v vitrini, razveselila Američanka Mikaela Shiffrin, pa sta mala globusa zaenkrat še na hladnem. Shiffrinovi najbolje kaže tudi v bitki za superveleslalomskega, medtem ko v kraljevski disciplini Avstrijka Nicole Schmidhofer potrebuje le še 10 točk za lovoriko. Ilka Štuhec še naprej drži tretje mesto in slabša kot peta ob koncu ne bo.


Meter in pol novega snega


»Prireditelji so se trudili po najboljših močeh, nihče ne bi mogel v takšnih razmerah izvleči več,« je ruskim organizatorjem popihal na dušo Jean-Philippe Vulliet, pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) zadolžen za ženske hitre discipline. V Sočiju so nameravali sprva izvesti tako smukaško kot superveleslalomsko tekmo, zaradi obilnih padavin in več kot metra in pol novega snega pa so prvotni program spremenili in želeli izpeljati dva superveleslaloma, saj smuka niso mogli, ker dekleta niso opravila niti enega (obveznega) treninga.

Preberite še:

Komentarji: