Sneg prekril uvodno preizkušnjo v ZDA

Organizatorji so morali zaradi slabega vremena odpovedati smukaško tekmo v Lake Louisu. Nova priložnost že jutri. Boštjan Kline med najhitrejšimi.
Fotografija: Smuka danes ni bilo mogoče izvesti. FOTO: Sergei Belski/USA Today Sports
Odpri galerijo
Smuka danes ni bilo mogoče izvesti. FOTO: Sergei Belski/USA Today Sports

V Lake Louisu v Kanadi je prava zima, novozapadli sneg pa povzroča velike težave organizatorjem, ki so prvi smuk sezone morali odpovedati. Slovenska ekipa za hitre discipline in ostali predstavniki smučarske karavane bodo na svoj uvod v sezono v hitrih disciplinah morali počakati še najmanj en dan.

»Zaradi novozapadlega snega, trenutnega sneženja in vremenske napovedi moramo današnji smuk odpovedati,« je v obvestilu za ekipe zapisala žirija tekmovanja.

Slovensko reprezentanco bi sicer zastopali Miha Hrobat, Martin Čater in Boštjan Kline, ki je z drugim časom na drugem treningu napovedal boj za najvišja mesta. Čater in Kline sta imela mesti na smuku zagotovljeni, Hrobatu pa je v internih kvalifikacijah z Nejcem Naraločnikom pripadlo tretje slovensko mesto na smuku.

Če je vreme ne bo znova zagodlo, bodo fantje prvo priložnost v novi sezoni imeli že v soboto, ko je na sporedu še en smuk za svetovni pokal. V nedeljo bo sledil še prvi moški superveleslalom, na katerem bodo lahko nastopili štirje Slovenci.

Preberite še:

Komentarji: