Šov se nadaljuje, Nika razred zase še v Beljaku

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je že v prvi seriji tlakovala pot do zmage na tekmi svetovnega pokala v Beljaku. Nika Križnar 6.
Fotografija: Nika Prevc je v ženskem delu skakalne karavane brez konkurence. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Nika Prevc je v ženskem delu skakalne karavane brez konkurence. FOTO: Matej Družnik

Podobno kot Anže Lanišek je tudi Nika Prevc v leto 2024 vstopila v vrhunski formi. Dobila je premierno nemško turnejo dveh večerov, karavana pa se je nato preselila v Avstrijo, kjer je v Beljaku nadaljevala z dominantnimi predstavami. Pot do zmage je tlakovala že v prvi seriji, ko je pristala pri 96,5 metra in si priborila skoraj 20 točk naskoka, v drugi seriji je zmago le še potrdila.

Trenutno najboljša skakalka na svetu je dobila že kvalifikacije pred današnjo tekmo, nato pa formo prenesla še na tekmovalni seriji, ko je šlo zares. V prvi seriji je imela Nika najslabše razmere ob svojem skoku, a vseeno ponovila daljavo iz kvalifikacij (96,5 m), za nameček je ob pristanku prikazala še vrhunsko tehniko doskoka. Ob napakah tekmic je bilo to dovolj za skoraj 20 točk, natančneje 19,7, naskoka po prvem delu.

Nika v rumeni majici

Najbližja zasledovalka po prvem delu Anna Ruprecht je v drugi seriji naredila manjšo napako in pristala že po 84 metrih, Nika Prevc pa je še enkrat potrdila mirne živce in se z 92 metri v drugem skoku veselila še ene zmage v svetovnem pokalu. Na drugem mestu je s kar 26 točkami zaostanka končala Eva Pinkelnig, tretja je bila Abigail Strate. 

»Počutim se zelo dobro. Danes sem se na tej skakalnici počutila zelo sproščeno. Čeprav na tej skakalnici ne treniramo veliko, nazadnje smo bili tu poleti, vendar imamo to napravo rade vse Slovenke. Zelo sem zadovoljna z današnjimi skoki, predvsem pa to, da imam zdaj novo majico,« je Nika povedala po tekmi.

»Lepa tekma, kaj naj rečem? Super! Zdaj lahko rečemo, da imamo serijsko zmagovalko. Nika Prevc je danes pokorila konkurenco. Zmagala je z naskokom 26 točk na mali skakalnici. To je izjemno! Vzela je rumeno majico in poskrbela, da smo v Avstriji spet poslušali našo himno,« se je veselil slovenski trener Zoran Zupančič.

Dobro je v drugo skočila tudi Nika Križnar, ki je pridobila šest mest in končala na 6. mestu, Katra Komar je bila 8., Ema Klinec pa 21. Vodilna v skupnem seštevku, Francozinja Josephine Pagnier, je končala šele na 14. mestu, zato je Nika Prevc z današnjo zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Jutri bo v Beljaku na sporedu še ena tekma, kjer bo imela slovenska 18-letnica priložnost, da prednost v skupnem seštevku še poviša, skakala bo v rumeni majici.

Preberite še:

Komentarji: