Nemka spet blestela, vse Slovenke na tekmi

Katharina Althaus bo jutri napadla tretjo zlato kolajno v Planici. Med našimi v kvalifikacijah najboljša Ema Klinec na 5. mestu.
Fotografija: Ema Klinec se je med Slovenkami najbolje odrezala v kvalifikacijah. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Ema Klinec se je med Slovenkami najbolje odrezala v kvalifikacijah. FOTO: Matej Družnik/Delo

Vse štiri slovenske smučarske skakalke so se prek današnjih kvalifikacij uvrstile na sredino tekmo na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. Med njimi je bila najboljša Ema Klinec (108,4 točke/122,0 metra) na 5. mestu.

Nika Križnar (98,0/119,5 m) je zasedla 13. mesto, Maja Vtič (73,1/110,5 m) 31., Nika Prevc (69,6/103,5 m) pa 36.

V kvalifikacijah je bila najbolj prepričljiva Nemka Katharina Althaus (122,2/129,0 m), za njo sta se uvrstili Kanadčanka Alexandria Loutitt (115,7/128,5 m) in Norvežanka Maren Lundby (114,9/131 m).

»Danes sem imela že na treningu dobre skoke. V kvalifikacijah mi je uspel dober telemark, tako da sem zadovoljna,« je po koncu današnjih kvalifikacij za RTV Slovenija dejala 24-letna Ema Klinec.

»V Planici smo veliko trenirali na veliki skakalnici, tu sem naredila številne dobre skoke že v jesenskem pripravljalnem obdobju in v preteklih mesecih. Glede na moj način skakanja mi bolj ustreza velika skakalnica, a dobro znam skočiti tudi na mali, kar sem dokazala v tej sezoni. Priznam, da bolj uživam na večji napravi,« je še dodala svetovna prvakinja na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Oberstdorfu.

Ženska preizkušnja na veliki skakalnici se bo v sredo začela ob 17.30.

Preberite še:

Komentarji: