Super Hirscher razred zase, Kranjec hitro končal

Marcel Hirscher je zmagovalec paralelnega veleslaloma za točke svetovnega pokala v Alta Badii. Žan Kranjec je bil 29.
Fotografija: Marcel Hirscher tekmecem ni dal možnosti. FOTO: AP
Odpri galerijo
Marcel Hirscher tekmecem ni dal možnosti. FOTO: AP

Najboljši smučar na svetu, Avstrijec Marcel Hirscher, je bil premočan na paralelnem veleslalomu v Italiji. Edini Slovenec na tekmi Žan Kranjec je obstal na prvi oviri, v šestnajstini finala ga je izločil Avstrijec Stefan Brennsteiner.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je v velikem finalu ugnal mladega Francoza Thibauta Favrota, ki je vpisal največji uspeh kariere. To je bila 63. zmaga za Hirscherja, prva na paralelnih veleslalomih. Z njo se je po številu zmag izenačil z Annemarie Moser-Pröll. Pred njim sta samo še Ingemar Stenmark (86) in Lindsey Vonn (82), ki bo v tej sezoni še tekmovala.

Nalet smučarskega anonimneža Favrota, ki bo v soboto dopolnil 24 let, a je doslej šele dvanajstkrat tekmoval v svetovnem pokalu in višje kot do 17. mesta do danes ni prišel, je šele v finalu zaustavil Hirscher, ki je ciljno črto prečkal 14 stotink hitreje in se razveselil že četrte zmage v sezoni. Francoz je na poti v finale med drugim odpravil tudi Alexisa Pinturaulta in Henrika Kristoffersena. V tekmi za tretje mesto je Pinturault premagal Šveda Mattsa Olssona.
 

Usoden isti tekmec kot lani 


Kranjec je nastopil kot šesti nosilec. V prvi vožnji si je prismučal 31 stotink prednosti, a jih je v drugi vožnji zapravil, Brennsteiner je bil boljši za 18 stotink sekunde. Zanimivo, razplet je bil enak kot lani. Dirka je sicer potekala v spodnjem delu proge Gran Risa, na kateri je bil Kranjec v klasičnem veleslalomu deveti.

Žan Kranjec je hitro končal zadnji nastop v Italiji. FOTO: Reuters
Žan Kranjec je hitro končal zadnji nastop v Italiji. FOTO: Reuters


»Vedno mi dobro uvrstitev prepreči kakšna malenkost, ki si jih na tej ravni pač ne smeš privoščiti, kot tokrat denimo skok. V prihodnje bo treba zmanjšati napake,« je po tekmi za TV Slovenija povedal Kranjec, ki je bil na koncu 29. 

Najboljše alpske smučarje v sredo in četrtek čakata novi tekmi, slalom in veleslalom v Saalbachu.

Preberite še:

Komentarji: