Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Hirscher še šestič kralj Gran Rise, Kranjec ni ponovil lanskega dosežka

V tretjem veleslalomu sezone svetovnega pokala v Alta Badii je avstrijski zvezdnik spet pokazal svojo moč, najboljši Slovenec na devetem mestu
Marcel Hirscher je bil tudi tokrat razred zase. FOTO: AP
Marcel Hirscher je bil tudi tokrat razred zase. FOTO: AP
M. U.
16. 12. 2018 | 02:26
16. 12. 2018 | 14:23
3:17
Marcel Hirscher je tudi letos nadaljeval niz nepremaganosti na progi Gran Risa. Avstrijec je na veleslalomih za svetovni pokal v Alta Badii namreč vpisal še rekordno šesto zaporedno zmago. Edini slovenski finalist Žan Kranjec ni ponovil lanskega dosežka, ko je bil v Dolomitih tretji, deveto mesto razdelil s še dvema tekmovalcema.

Hirscher je lani v Alta Badii postavil zgodovinski mejnik kot prvi alpski smučar v moški konkurenci s petimi zaporednimi veleslalomskimi zmagami na enem prizorišču. Ta mejnik je še izboljšal, na veleslalomih v Alta Badii pa je nepremagan že vse od leta 2013.

S šestimi veleslalomskimi zmagami v Alta Badii se je izenačil z Američanom Tedom Ligetyjem, ki je kot prvi na enem prizorišču zmagal na šestih veleslalomih. To mu je uspelo v Kranjski Gori.

Hirscher je krepko, skoraj sekundo pred prvim zasledovalcem, vodil že po prvi vožnji, v finalu pa z vožnjo na svojih limitih potrdil 61. zmago v svetovnem pokalu z brutalno prednostjo 2,53 sekunde. Le Ingemar Stenmark (86), Lindsey Vonn (82) in Annemarie Moser-Pröll (62) jih imajo več. To je bila za asa s Solnograškega 30. veleslalomska zmaga v svetovnem pokalu, več jih ima le Stenmark 46.
 

Napake odnesle stopničke


Žanu Kranjcu se je sfižila druga vožnja.
Žanu Kranjcu se je sfižila druga vožnja.


Žan Kranjec je postavil šesti čas prve vožnje, a je v finalu že v zgornjem delu zapravil vso prednost, ki jo je prinesel s prve proge, ter z zaostankom osmih desetink vpisal šesti čas za takrat vodilnim Francozom Thomasom Fanarajem. Druge karierne stopničke so šle po zlu. Se je pa Kranjec še drugič po vrsti uvrstil v najhitrejšo deseterico.

Fanara se je na drugo mesto zmagovalnega odra prebil s 14. mesta po prvi vožnji, na koncu tretji Alexis Pinturault, ki je za nepremagljivim Hirscherjem zaostal 2,69 sekunde, je bil na prvi progi sedmi.

Kranjec, ki si je deveto mesto razdelil s Francozom Victorjem Muffat-Jeandetom in Švicarjem Thomasom Tumlerjem, je bil deveti tudi na veleslalomu v Val d'Iseru.

Na startni listi sta bila še dva Slovenca Štefan Hadalin in Miha Hrobat. S številkama 43 in 76 nista imela možnosti za preboj v finale. Hadalin kot 40. (+4,16) je finale zgrešil za 71 stotink sekunde, Hrobat, ki je v petek v bližnji Val Gardeni z 20. mestom osvojil prve superveleslalomske točke v svetovnem pokalu, pa je imel v veleslalomu veliko težav, vpisal je 65. čas (+7,72). V ponedeljek bo v Alta Badii še paralelni veleslalom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine