Henrik Kristoffersen na drugi progi opravil s tekmeci

Karavana alpskih smučarjev se mudi v Dolomitih, kjer so se zbrali najboljši veleslalomisti na svetu.
Fotografija: Henrik Kristoffersen je bil v Dolomitih vnovič najhitrejši. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Henrik Kristoffersen je bil v Dolomitih vnovič najhitrejši. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Norveški alpski smučar Henrik Kristoffersen je bil najhitrejši na nedeljskem veleslalomu za svetovni pokal v Alti Badii, potem ko je v finalu z odličnim nastopom pridobil šest mest in prehitel vse tekmece. Drugi je bil Švicar Marco Odermatt, tretji pa Avstrijec Manuel Feller. Edini slovenski adut v Dolomitih Žan Kranjec je tekmo končal na 13. mestu.

Po prvem delu bojev na progi Gran Risa je bil na vrhu Francoz Mathieu Faivre, le dve stotinki počasnejši je bil Švicar Marco Odermatt. Edini slovenski predstavnik Žan Kranjec je bil 12. z zaostankom 83 stotink sekunde. V postavitvi glavnega trenerja slovenske moške ekipe za tehnični disciplini Klemena Berganta se slovenski as ni najbolje znašel. Pred nastopom Slovenca sta bila na vrhu Francoza, svetovni prvak Faivre in Alexis Pinturault, zmagovalec skupnega in veleslalomskega seštevka v minuli zimi.

Žan Kranjec (na fotografiji) je pristal na 13. mestu. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Žan Kranjec (na fotografiji) je pristal na 13. mestu. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

S štartno številko 4 se je odločno pognal na progo Gran Risa. A stotinke niso bile na strani Kranjca. Že na prvem vmesnem času je zaostal 45 stotink sekunde. Tudi ob drugem in tretjem vmesnem času (+ 0,83; + 0,91) je bil še nekoliko zadržan. Zato pa je nekaj stotink pridobil v zadnjem delu ter se z zaostankom 83 stotink sekunde uvrstil za Francozoma na tretje mesto. Prehitel je Švicarja Loica Meillarda.

Preberite še:

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...