Tim Mastnak dobil paralelni veleslalom v Secret Gardnu

Slovenski deskar Tim Mastnak se je odlično odrezal na tekmi svetovnega pokala v Secret Gardnu, kjer je premagal vso konkurenco. 
Fotografija: Tim Mastnak je dobil svojo tretjo tekmo v svetovnem pokalu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tim Mastnak je dobil svojo tretjo tekmo v svetovnem pokalu. FOTO: AFP

Deskar Tim Mastnak je zmagovalec paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Secret Gardnu na Kitajskem, kjer bodo prihodnje zimske olimpijske igre. V finalu je premagal Rusa Andreja Soboljeva. Pri ženskah je zmagala Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je bila v finalu hitrejša od Čehinje Ester Ledecke.

Za 28-letnega Celjana je to tretja zmaga v svetovnem pokalu. V vožnji za tretje mesto je bil Nemec Stefan Baumeister hitrejši od Poljaka Oskarja Kwiatkowskega. Mastnak je v kvalifikacijah dosegel četrti čas, Žan Košir pa petega. Košir je nato izpadel v osmini finala, kjer ga je za las ugnal Kanadčan Jasey Jay Anderson, Mastnak pa je premagal Bolgara Radoslava Jankova.
V četrtfinalu je Mastnak premagal Andersona, v polfinalu Baumeisterja, zmagovalca kvalifikacij, v finalu pa drugouvrščenega iz kvalifikacij, Soboljeva.

"To serijo zmag si zdaj želim nadaljevati. Lepo je, da sem, mislim, da edini zmagovalec dveh tekem letos in občutek v veleslalomu je zelo dober. Veselim se že naslednjih tekem. Že ob prihodu na prizorišče prihodnjih olimpijskih iger v Secret Gardnu sem bil pozitivno presenečen, ker so proge res fantastične. Prelomnici me spominjata na progo v olimpijskem Pyeongchangu, le naklonina je nekoliko drugačna ... Kitajci se res intenzivno pripravljajo na OI in verjamem, da bo do takrat prizorišče nared," je povedal Mastnak, drugi v skupnem seštevku pokala.

Košir je osvojil končno deseto mesto.
 

Kotnikova prepočasna v kvalifikacijah


Pri ženskah je v malem finalu Nemka Selina Jörg prehitela Poljakinjo Aleksandro Krol. Gloria Kotnik je bila v kvalifikacijah prepočasna in se ji ni uspelo prebiti v izločilne boje, zasedla je 22. mesto.

V nedeljo bodo deskarji in deskarke tekmovali še v paralelnem slalomu.

Komentarji: