V Lahtiju brez pozitivnega Ceneta Prevca

Na Finsko je danes odpotovalo le šest slovenskih smučarskih skakalcev.
Fotografija: Cene Prevc je že v domači oskrbi. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Cene Prevc je že v domači oskrbi. FOTO: Miha Šimnovec

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je v Lahti, kjer se bo ta konec tedna nadaljevala sezona svetovnega pokala, odpotovala brez Ceneta Prevca. Na testiranju za prisotnost virusa sars cov-2 pred odhodom na tekmovanje je bil namreč pozitiven, ob njem pa še en član spremljevalne ekipe.

image_alt
Odlična slovenska napoved, šok za Zylo, Kraft kot rozina


»Preostali člani ekipe so bili na testu negativni in so že na prizorišču. V skladu s protokolom Mednarodne smučarske zveze (FIS) vse reprezentance pred začetkom tekmovanja še enkrat testirajo. Tako je slovenska ekipa danes popoldan še enkrat opravila testiranje v Lahtiju, ki ni pokazalo nobene okužbe. Reprezentanca bo tako na tekmah na Finskem nastopila brez Ceneta Prevca, ki je v domači oskrbi in se počuti dobro, saj za zdaj nima nobenih simptomov,« je sporočil Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

image_alt
Kadar ni v finalu, zase reče, da je turist


V jutrišnji kvalifikacijah (z začetkom ob 18. uri) bodo tako na veliki napravi v Lahtiju, kjer bo v soboto ekipna preizkušnja (16.15), v nedeljo pa še posamična tekma (16.00), pod slovensko zastavo skakali Tilen Bartol, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič ter brata Domen in Peter Prevc.

Komentarji: