V Mostecu zmagoslavje Nike in Matije, Cene zanesljivo prek kie stinger

Križnarjeva s Štembergerjem v finalu tekme mešanih dvojic ugnala slovensko-češko navezo Maja Vtič-Benedikt Holub.
Fotografija: Nika Križnar je že sedaj v zelo dobri formi. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nika Križnar je že sedaj v zelo dobri formi. FOTO: Jože Suhadolnik

Ljubljana – Na tekmi mešanih dvojic v smučarskih skokih na tradicionalni reviji v Mostecu sta se zmage veselila Nika Križnar (SSK Žiri) in Matija Štemberger (SSK Ilirija). V velikem finalu sta zbrala 112,5 metra (Križnarjeva je doskočila pri 58 metrih, Štemberger pa pri 54,5 metra), s katerimi sta za 3,5 metra preskočila drugouvrščeno slovensko-češko navezo Maja Vtič (SD Zabrdje, 55 m)-Benedikt Holub (Dukla Frenštat, 54 m).

Na tretjem mestu sta pristala Jerneja Brecl (SSK Velenje, 57 m) in Žak Mogel (SSK Ljubno BTC, 60 m), ki sta bila v malem finalu s 117 metri za poldrugi meter daljša od Špele Rogelj (SSK Ilirija, 60,5 m) in Ernesta Prišliča (SK Zagorje, 55 m). Aplavz gledalcev si je prislužil tudi Cene Prevc, ki je na največji ljubljanski skakalnici zanesljivo preskočil avtomobil kio stinger.
Cene Prevc je brez večjih težav preskočil kio stinger. FOTO: Leon Vidic
Cene Prevc je brez večjih težav preskočil kio stinger. FOTO: Leon Vidic


Revija Skoč' v Mostec, kakor so jo letos poimenovali prireditelji iz SSK Ilirija, se bo nadaljevala danes, ko bo ob 18. uri začetek dobrodelnega teka Rožnik Trail s štartom in ciljem v skakalnem centru (5 km), jutri pa bodo v Mostecu še tekme (naj)mlajših smučarskih skakalcev.

Preberite še:

Komentarji: