Vesela, čeprav si je na zadnji klasiki želela preboj v finale

Anamarija Lampič je šprint v klasični tehniki v norveškem Drammnu končala na 10. mestu.
Fotografija: Anamarija Lampič si je želela finala. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anamarija Lampič si je želela finala. FOTO: AFP

Drammen – Norveško prizorišče šprinta za svetovni pokal je bilo za slovensko izbrano vrsto zgodovinsko pred 13 leti, ko je bila najhitrejša Petra Majdič. Na današnjem zadnjem klasičnem šprintu sezone v svetovnem pokalu je bila Anamarija Lampič blizu finala, na koncu pa se je morala zadovoljiti z 10. mestom.

Lampičeva je bila na Norveškem razpoložena: »Zjutraj sem v kvalifikacijah začela še nekoliko zaspano, ni bilo tiste prave eksplozivnosti, zato sem dosegla nekoliko slabši rezultat, drugače pa sem se počutila super.« Že kasneje v četrtfinalu je pokazala svojo moč in se gladko uvrstila v polfinale, kjer pa je imela kar nekaj smole. V ovinku, kjer se je proga zožala, je izkušeni Astrid Jakobsen pustila ravno dovolj prostora, da je skočila pred njo, Lampičeva je ostala brez dobrega položaja in na koncu s petim mestom tudi brez finala. »Jakobsenova je bila na spustu ravno toliko spredaj, da je skočila pred mene, nato pa je še zavirala. Če bi ostala pred njo, bi se končalo veliko bolje. Sem vesela, a sem si želela finale, to je bila zadnja klasika sezone in zato zadnja priložnost,« je potegnila črto pod nastop v Drammnu Lampičeva.

V izločilne boje se je prebila le še Katja Višnar, ki je obstala v četrtfinalu in na koncu zasedla 26. mesto, Alenka Čebašek, Eva Urevc in Anita Klemenčič v ženski ter Janez Lampič in Miha Šimenc v moški konkurenci pa so bili prepočasni že v kvalifikacijah. »Pričakoval sem štiri v izločilnih bojih, a se pozna, da je sezona že dolga, tudi konkurenca v Drammnu je vedno zelo močna. To je trenutno naš doseg,« je nastop reprezentance ocenil selektor Nejc Brodar. Na ženski tekmi je gledalce z zmago razveselila domačinka Maiken Caspersen Falla, v moški pa Johannes Høsflot Klaebo.

Komentarji: