Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Like

Pohorje že dolgo ni več samo smučarski raj

Po Pohorju se razprostira zelena oaza prostranih gozdov, skrivnostnih barij, globokih sotesk, odprtih planjav in čudovitih razgledov.
Med smrekami se na Rogli vije 1043 metrov dolga pot, ki obiskovalce vodi na 37 metrov visoki stolp, razgled seže celo do Alp na zahodu države. Foto Iztok Medja/Unitur
Med smrekami se na Rogli vije 1043 metrov dolga pot, ki obiskovalce vodi na 37 metrov visoki stolp, razgled seže celo do Alp na zahodu države. Foto Iztok Medja/Unitur
29. 2. 2024 | 20:00
7. 3. 2024 | 19:16
16:11

V nadaljevanju preberite:

Slovenija slovi kot dežela mogočnih skalnatih Alp. A v njihovem vzhodnem podaljšku se razprostira zelena oaza prostranih gozdov, skrivnostnih barij, globokih sotesk, odprtih planjav in čudovitih razgledov. To je Pohorje, ki ga turistični ponudniki in občine na tem območju v zadnjih letih skupaj razvijajo kot enotno destinacijo za aktivnosti na prostem pod blagovno znamko Pohorje Slovenija in sloganom »Sprosti misli na Pohorju«. Gorski centri v tem delu Slovenije se tako spreminjajo v središča za celoletno preživljanje prostega časa na gorskem zraku, kjer vsak gost najde svoj kotiček in način za oddih.

»Obiskovalec na Pohorju se potaplja v globino neukrotljive narave, med stoletne krošnje, v skrivnosten šepet gozda in potokov, v bogastvo ohranjene kulturne dediščine in v duše njegovih gostoljubnih prebivalcev,« obljublja pet smučišč, osem občin in šest nosilcev turistične promocije, ki so se leta 2019 na pobudo mariborskega župana Saše Arsenoviča povezali v partnerstvo za Pohorje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine