Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Poletje v Zagrebu še nikoli ni bilo bolj zanimivo

Metropola letos pripravlja zanimive kulturne vsebine.
Ljubitelji klasične glasbe nestrpno pričakujejo festival Zagreb Classic, ki združuje hrvaške in tuje glasbene virtuoze. FOTO: M. Gašarović, arhiv Turistične skupnosti mesta Zagreb
Ljubitelji klasične glasbe nestrpno pričakujejo festival Zagreb Classic, ki združuje hrvaške in tuje glasbene virtuoze. FOTO: M. Gašarović, arhiv Turistične skupnosti mesta Zagreb
19. 2. 2024 | 16:38
29. 2. 2024 | 12:27
4:45

Poletna zabava ni rezervirana le za obalo, saj Zagreb tudi letos pripravlja različne glasbene, filmske in kulturne prireditve za Zagrebčane in svoje obiskovalce. Zavod za sodobno umetnost maja ob 100. obletnici rojstva enega najpomembnejših hrvaških umetnikov, Julija Kniferja, organizira mednarodno konferenco in razstavo.

FOTO: Admir Buljubašić/CROPIX
FOTO: Admir Buljubašić/CROPIX

Ljubitelji klasične glasbe nestrpno pričakujejo festival Zagreb Classic, ki združuje priznane hrvaške in tuje glasbene virtuoze. Na zelenici romantičnega parka na Trgu kralja Tomislava bo občinstvo pod milim nebom uživalo v prepoznavnih klasičnih in crossover skladbah.

Poleg tega v atriju galerije Klovićevi dvori na Gornjem gradu letos potekajo že 43. Večeri na Griču, ki s svojimi vrhunskimi koncerti polepšajo ta že tako očarljivi del Zagreba.

Največji in najstarejši ulični festival v državi Cest is d'Best bo od 28. maja do 2. junija zagrebške ulice spremenil v oder, kjer bodo ulični zabavljači svoje veselje prenašali na mimoidoče.

Dobitnik 17 grammyjev in eden najljubših izvajalcev današnjega časa Sting prihaja 27. maja v zagrebško Areno v okviru svetovne turneje My songs. Poleg bogate glasbene vsebine tiste, ki se odločijo tople mesece preživeti v Zagrebu, čakajo še drugi zanimivi dogodki.

Največji in najstarejši ulični festival v državi Cest is d'Best bo od
28. maja do 2. junija zagrebške ulice spremenil v oder, avgusta pa prvič prihaja svetovni pop zvezdnik Ed Sheeran. FOTO: S. Cerić Kovačević, arhiv Turistične skupnosti mesta Zagreb
Največji in najstarejši ulični festival v državi Cest is d'Best bo od 28. maja do 2. junija zagrebške ulice spremenil v oder, avgusta pa prvič prihaja svetovni pop zvezdnik Ed Sheeran. FOTO: S. Cerić Kovačević, arhiv Turistične skupnosti mesta Zagreb

Tisti, ki imajo vseeno raje elektronsko glasbo, bodo uživali na festivalu LMF, ki 7. in 8. junija na Jarunu gosti svetovno znane didžeje. Po enoletnem premoru se v veselje številnih ljubiteljev rock in indie glasbe na Jarun vrača tudi festival INmusic #16. The Smashing Pumpkins, The National, Dogstar, The Gaslight Anthem, Descartes a Kant, Paolo Nutini, Hozier in Gossip so le nekatera znana imena letošnjega festivala INmusic. Športno-rekreacijski center Šalata bo junija in julija prizorišče vrhunskih rock koncertov, kjer bodo nastopila svetovna imena, kot so Queens of the Stone Age, Corey Taylor, Dropkick Murphys, Khruangbin, Body Count feat, Ice-T, Grace Jones in Thievery Corporation. V okviru samostojne svetovne turneje The Mandrake Project julija v Zagreb prihaja pevec skupine Iron Maiden Bruce Dickinson, eden največjih in najizrazitejših vokalov heavy metala.

Ed Sheeran FOTO: Shutterstock 
Ed Sheeran FOTO: Shutterstock 

Junija so tudi Dnevi odprtega mesta, v okviru katerih se na več lokacijah v Zagrebu predstavijo različni umetniški programi, posvečeni mestu Zagreb, julija pa obiskovalcem odprejo sicer skrita dvorišča Gornjega grada. Gre za dogodek, ki od leta 2014 privablja prebivalce in goste, kar potrjujejo tudi nagrade za program Dvorišta (Dvorišča), ki jih podeljujejo najbolj kreativnim in inovativnim projektom v turizmu. V drugi polovici julija mestne ulice in trge obogatijo ljudske pesmi, plesi in običaji iz Hrvaške in sveta v okviru Mednarodnega folklornega festivala, tradicije, ki traja že 58 let. Svetovni festival animiranega filma Animafest bo med 3. in 8. junijem že tradicionalno zbral avtorje in ljubitelje animiranega filma. Poleg tega, da muzeji in galerije vse leto privabljajo obiskovalce s svojimi dragocenimi razstavami, Poletje v Muzeju sodobne umetnosti prinaša poseben multimedijski program.

Znani hrvaški in tuji ulični umetniki bodo s projektom Okolo v avgustu s svojimi instalacijami obiskovalcem Zagreba spet posredovali močno sporočilo urbane kulture.

Istega meseca na Hrvaško prvič prihaja eden največjih svetovnih pop zvezdnikov Ed Sheeran, ki bo na Hipodromu nastopil v okviru evropskega dela turneje +-=÷x Tour.

Sodeč po tej bogati zabavni in kulturni vsebini gostje v Zagreb prihajajo vse leto in se vedno znova vračajo.

Pregled vseh prireditev v poletnem času najdete na infozagreb.hr.


Naročnik oglasne vsebine je Turistična skupnost mesta Zagreb

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine