Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Uvala Čikat, oaza SPA in astronomskega razkošja s podpisom

Vile Pekras hotelske znamke Lošinj Hotels & Villas se nahajajo v zalivu Čikat. Blagovna znamka LH & V združuje tradicionalno arhitekturo in prefinjeno razkošje.
V spa centru v Lošinj Hotels & Villas, poudarja, so gostom na voljo tretmaji, ki so edinstveni na Jadranu in tudi v Evropi. Foto: Marko Marinković
V spa centru v Lošinj Hotels & Villas, poudarja, so gostom na voljo tretmaji, ki so edinstveni na Jadranu in tudi v Evropi. Foto: Marko Marinković
Promo Delo
6. 11. 2023 | 16:31
21. 11. 2023 | 08:41
8:56

Otok Lošinj je že od nekdaj vzbujal pozornost s svojo osupljivo naravo in zdravilnimi lastnostmi, zaradi česar je postal ena najbolj želenih destinacij zdraviliškega turizma, idilična oaza zelenja in razkošja.

Zaradi blagih temperatur tudi v zimskih mesecih lahko na Lošinju uživate v dokazanih zdravstvenih učinkih otoškega podnebja skozi vse leto.

Med številnimi čari otoka Lošinja izstopajo čudovite vile hotelske znamke Lošinj Hotels & Villas, ki se nahajajo v zdravilnem zalivu Čikat, kjer se preteklost in sedanjost prepletata v edinstveni kombinaciji zgodovine in razkošja. Blagovna znamka LH & V združuje tradicionalno arhitekturo in prefinjeno razkošje s personaliziranimi storitvami, ki ustvarjajo dodano vrednost hedonističnih počitnic z nagrajenimi wellness in spa tretmaji ter zavidljivo gastronomsko ponudbo.

Pri izbiri namestitve v čarobnem okolju je gostom na voljo več zgodovinskih vil. Med najrazkošnejšimi vilami, ohranjenimi v prvotni obliki, je gotovo Capitain's Villa Rouge, delo slavnega dunajskega arhitekta Friedricha Sigmunda. Captain's Villa Rouge je prva vila, zgrajena v zalivu Čikat, in ima sedem apartmajev v treh nadstropjih.

Najlepši razgled na zaliv čikat

Villa Hortensia je še ena vila s petimi zvezdicami iz luksuzne kolekcije Ultra. Čudovita stavba v treh nadstropjih z odprto fasado sega v leto 1912, ko je bila znana kot gostišče Bellevue. To ime najbolje izraža edinstvenost te vile – najboljši pogled na zaliv Čikat. Gostom je na voljo tudi sprostitev z wellness  tretmaji Kneipp spa, jacuzzi, savna ali profesionalni fitnes. Villa Hygeia je bila nekoč dom bogate ladjarske družine z otoka, po desetletjih propadanja pa so jo skrbno obnovili in ji povrnili njen sijaj. Najosupljivejši del te vile s petimi apartmaji je prostoren in zračen osrednji bivalni prostor, združen z očarljivo teraso, s katere se pogled na ograjo, prekrito z vijoličasto glicinijo, prepleta z lesketajočim se turkiznim morjem.

Na začetku 20. stoletja je secesijska vila Mirasol delovala kot penzion, ki je ponujal sobe za najem, nekoliko pozneje pa je bila obogatena z nemško in madžarsko kulinariko ter lesenim paviljonom za »sončne kopeli« in s kopališčem na obali, kjer so si gostje lahko izposodili jadrnice in čolne na vesla.

V razkošni družbi historicističnih vil v zalivu Čikat gostom ne bo manjkalo razkošja in priložnosti za sprostitev. Foto: Cropix
V razkošni družbi historicističnih vil v zalivu Čikat gostom ne bo manjkalo razkošja in priložnosti za sprostitev. Foto: Cropix

Kombinacija razkošja in zgodovine

V razkošni družbi historicističnih vil v zalivu Čikat je na novo zgrajena Villa Sea Princess Nika. Zasnovana v klasičnem slogu še vedno vzbuja nostalgijo, njen vodilni motiv pa je »več je več«, tako v dekoraciji kot v ekstra luksuzni dnevni sobi. Nahaja se sredi borovega gozda in ponuja namestitev v sedmih prostornih sobah v treh etažah. Rustikalna kuhinja, navdihnjena s Francijo, je okrašena z belim in »čokoladnim« marmorjem, iz nje vodi pot do taverne, ki lahko sprejme do 14 ljudi in ima velik izbor steklenic vina iz vinske kleti. Razvajate se lahko v zasebnem spa centru in marmorni kopalnici.

Za tiste, ki še vedno raje bivate v hotelih, Hotel Bellevue in Boutique Hotel Alhambra prinašata kombinacijo luksuza in zgodovine zdraviliškega turizma. Boutique Hotel Alhambra je član svetovne verige Small Luxury Hotels and Virtuoso. Zgodovinski čar prefinjene secesijske arhitekture, obkrožene s skrbno zasnovanim vrtom, je harmonično združen s sodobnim dizajnom.

Boutique hotel Alhambra izstopa z zdravilišči, ki ponujajo najboljše z otoka, pri zdravljenju uporabljajo otoška zelišča in dobrine morja. Luksuzni hotel Bellevue s petimi zvezdicami je zanimiv tudi oblikovno. World Spa Awards je Bellevue leta 2021 razglasil za najboljši zdraviliški hotel na svetu in najboljšega na Hrvaškem v letih 2022 in 2023 ter mu dodelil nagradi Croatia's Best Hotel Spa 2022. in 2023. ter World's Best Hotel Spa 2021. Njihov edinstveni, značilni program Sea-Tox vključuje razstrupljanje telesa, ki uporablja čistilne lastnosti morske vode za spodbujanje samoočiščevalnega procesa telesa z razstrupljevalno hrano, ciljane vadbe in zdraviliške tretmaje.

Svetovna kakovost in nagrade

Ninoslav Vidović, direktor prodaje in marketinga Lošinj Hotels & Villas, poudarja, da je spa & wellness kot dodatna hotelska ponudba oziroma kot del hotelskega produkta že zdavnaj postal standard. Običajno je, da gostje pričakujejo, da ima hotel s štirimi ali petimi zvezdicami funkcionalen, kreativen wellness center, ki ponuja vrsto tretmajev, ne samo masaže, temveč tudi estetske in neinvazivne medicinske tretmaje.

»Hotelski spa se je uveljavil predvsem na destinacijah in hotelskih konceptih, katerih ambicija je postaviti wellness kot motiv prihoda na destinacijo oziroma v hotel. Takšnih primerov je kar nekaj, kot so Ananda v Himalaji, Six Senses Hotel ali Zulal resort v Katarju.

Obstajajo tudi spa koncepti, ki temeljijo na hedonizmu, ki se ne usmerjajo na zdravljenje in katerih ambicija ni poslati gosta domov bolj zdravega, temveč je njihov cilj gostu ponuditi popoln užitek. Najdlje je v tem konceptu šla Marriottova znamka W s konceptom 'tox-detox',« razkriva Vidović.

Spa & wellness kot dodatna ponudba hotela oz. kot del hotelskega produkta je že zdavnaj postal standard, poudarja Ninoslav Vidović, direktor prodaje in marketinga Lošinj Hotels & Villas. Foto: Cropix
Spa & wellness kot dodatna ponudba hotela oz. kot del hotelskega produkta je že zdavnaj postal standard, poudarja Ninoslav Vidović, direktor prodaje in marketinga Lošinj Hotels & Villas. Foto: Cropix

V spa centru v Lošinj Hotels & Villas, poudarja, so gostom na voljo tretmaji, ki so edinstveni na Jadranu in tudi v Evropi. »Posebej bi izpostavil naše lebdeče masaže, cryosauno in edinstveni inhalacijski bar, ki je prav tisti detox del, ki idealno dopolnjuje počitnice na Lošinju. O svetovni kakovosti naših spa konceptov pričajo tudi nagrade. Tako je Bellevue Spa Klinika bila že večkrat razglašena za najboljšo – prejela je naslove World's Best Hotel Spa 2021 By World Spa Awards, Croatia's Best Hotel Spa 2022, 2023 By World Spa Awards,« dodaja Vidović.

Spa koncepti se razprostirajo po celotnem zalivu Čikat, ponujajo vse od gozdnega kopanja do lebdečega opazovanja zvezd, kjer se gostje lahko sprostijo na vodnih posteljah in uživajo v zvezdnatem nebu. Poleg tega so Lošinj Hotels & Villas razvili ponudbo edinstvenih enoloških in gastronomskih doživetij, povezanih z edinstveno mikroklimo zaliva Čikat. Posebnost njihovih hotelov je, da je v sklopu restavracij Alfred Keller in Matsunoki mogoče za nekaj dni doživeti okuse celine in morja ter se podati na gastronomsko popotovanje od Azije do Jadrana.

»Restavracija Alfred Keller, značilna restavracija Boutique Hotela Alhambra, ima Michelinovo zvezdico, World Culinary Awards jo je razglasila za najboljšo vrhunsko restavracijo v Evropi. Fusion restavracija Matsunoki hotela Bellevue je znana po japonski kuhinji, ki uporablja lokalne sveže sestavine. Restavracija Matsunoki je prejel Michelinov krožnik, World Culinary Awards pa jo je razglasila za najboljšo hotelsko restavracijo na Hrvaškem in ji dodelila nagrade Croatia's Best Hotel Spa 2022. in 2023. ter World's Best Hotel Spa 2021. Obe restavraciji sta tudi v gastronomskem vodniku Gault & Millau,« razkriva Ninoslav Vidović.

    
    


Naročnik oglasne vsebine je Lošinj Hotels & Villas.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine