Predstavitvena informacija

9 razlogov, zakaj slediti kriptostrategijam

Pri ljudeh, ki si želijo varnih naložb, so kriptovalute kljub ogromnim donosom pogosto spregledane.
Fotografija: Kriptostrategije sledijo gibanju košarice različnih kriptovalut in trendom na trgu. FOTO: GoldHorn Crypto
Odpri galerijo
Kriptostrategije sledijo gibanju košarice različnih kriptovalut in trendom na trgu. FOTO: GoldHorn Crypto

Najbolj pogost razlog so strah pred neznanim, nezaupanje v nove tehnologije in velika nihanja na trgu. Vsem zadržkom navkljub pa kljub večji korekciji v 2022 vrednost bitcoina in drugih kriptovalut ostaja zanimiva za začetnike ali obstoječe uporabnike, da dokupijo naložbe po nižjih cenah. Ne glede na to kriptovalute podirajo mejnik za mejnikom in po vsakem padcu dobijo nov, še večji zagon.

Februarja je bilo na različnih kriptoborzah več kot 17.000 različnih digitalnih valut, žetonov in kovancev (po podatkih www.coinmarketcap.com), na trgu pa se skoraj dnevno pojavljajo nove možnosti za naložbe. Ena od teh so kriptostrategije, ki združujejo varnost in stabilnost »košarice« ter visoko donosnost kriptovalut.

Predstavljamo vam 9 razlogov, zakaj slediti kriptostrategijam:

1. Manjše tveganje

Tako kot vzajemni skladi, ki z namenom razpršitve tveganja združujejo različne finančne instrumente, tako tudi kriptostrategije sledijo košarici različnih kriptovalut. Kriptostrategije, ki so jih pripravili pri podjetju GoldHorn Crypto, niso nič drugega kot košarica kriptovalut, sestavljena glede na značilnosti, ki jih imajo posamezne valute (kriptosektorji, kot so DeFi ali NFT), ali glede na njihovo volatilnost.

»Strategije vsebujejo najbolj likvidne kriptovalute, katerih posamezne tržne kapitalizacije presegajo nekaj milijard USD,« sestavo strategij pojasni Marko Pavlović, soustanovitelj podjetja GoldHorn Crypto z več kot 15 leti izkušenj na finančnih trgih.

Vlagatelji lahko izbirajo med osmimi strategijami, od bolj dinamičnih, ki prinašajo višje donose in več tveganj, do konservativnejših strategij, ki zagotavljajo večjo varnost. Vendar je vsaka izmed njih zaradi razpršenega tveganja varnejša kot zgolj stava na eno valuto, kovanec ali žeton.

2. Brez potrebe po predhodnem znanju

Za sledenje strategijam podjetja GoldHorn Crypto ne potrebujete predhodnega znanja o digitalnih valutah. Prav tako ne potrebujete poznavanja tehnologij veriženja blokov ali naprednega poznavanja informacijske tehnologije. Potrebujete le računalnik ali katero od pametnih naprav ter bančni račun, s katerega boste nakazali denar oziroma si nanj izplačali sredstva.

3. Z znanjem podprte odločitve

V svetu kriptovalut so velika nihanja in menjavanje obdobij padcev in rasti nekaj običajnega. Neizkušeni vlagatelji se pogosto ujamejo v past in kupujejo, ko bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) ali katera koli druga valuta dosežejo svojo najvišjo vrednost, in jih panično prodajajo, ko dosežejo najnižjo vrednost. V leto 2022 smo vstopili s padcem tečajev na mednarodnih finančnih trgih in s tem posledično tudi v celotnem kripto ekosistemu. Izkušeni vlagatelji, kot so strokovnjaki ekipe GoldHorn Crypto, poznajo nihanja, zato so pripravili strategije, ki temeljijo na pasivnih metodah.

O tem, kakšno prednost ima sledenje strokovno pripravljenim kriptostrategijam, Marko Pavlović pove: »Pasivno oblikovane strategije končnim uporabnikom omogočajo dosledno sledenje gibanju celotnega trga kriptovalut (minimalni 'tracking error') in minimalne transakcijske stroške

Začetni znesek za sledenje kriptostrategijam je lahko zelo majhen, upravljanje in nadzor pa sta tudi popolnoma preprosta. FOTO: GoldHorn Crypto
Začetni znesek za sledenje kriptostrategijam je lahko zelo majhen, upravljanje in nadzor pa sta tudi popolnoma preprosta. FOTO: GoldHorn Crypto

4. Nizek začetni vložek

Najmanjši znesek, da začnete slediti kriptostrategijam GoldHorn Crypto, je le 10 EUR, brez začetnih stroškov, brez stroškov vodenja računa (pri prenehanju sledenja je strošek 0,50 %). Tako nizek vstopni prag daje uporabnikom odlično priložnost, da lahko preverijo različne strategije in spoznajo način delovanja platforme Iconomi, prek katere se izvajajo strategije, kot so jih pripravili strokovnjaki pri podjetju GoldHorn Crypto. Struktura valut v košarici se dvakrat na mesec uravnoteži z namenom, da je ves čas konstantna, četrtletno pa se preveri sestava košarice. O vsaki spremembi strategije ste samodejno obveščeni. Strošek sledenja je odvisen od značilnosti posamezne kriptostrategije in se giblje med 1,75 in 3,75 %, nekatere strategije imajo tudi implementirano delitev dobička (sistem: highwatermark, mesečno). Ta strošek se obračunava samodejno in samo v času, ko uporabnik sledi izbrani strategiji.

5. Visoki donosi

Med naložbami, ki so med slovenskimi vlagatelji najbolj priljubljene, so kriptovalute zagotovo najbolj donosne, a hkrati so še vedno pogosto spregledane. Obresti na bankah so skoraj nične, redki delniški vzajemni skladi ustvarjajo donose 30 odstotkov in več, bolj varni obvezniški skladi zaradi nizkih obrestnih mer na letni ravni prinesejo nekaj odstotkov, nepremičnine dolgoročno gledano ne ustvarjajo več kot 5-odstotnega donosa, zlato je v zadnjih dveh letih sicer močno naraslo, a se je ustavilo in se v zadnjem letu drži pri ceni okoli 60.000 dolarjev za kilogram.

Medtem je vrednost bitcoina v letu 2021 s 30.000 dolarjev za kovanec, ob sicer znatnih nihanjih, zrasla na 69.000 dolarjev, ethereuma pa s 1200 na skoraj 5000 dolarjev. Visoki donosi so k strategijam podjetja GoldHorn Crypto pritegnili številne nove vlagatelje.

»V letu dni smo dosegli izjemno rast števila sledilcev, saj so uporabniki prepoznali prednosti tovrstnih strategij. Izvedli smo tudi prevzem in združitev dveh konkurenčnih kriptostrategij ter s tem še za dobrih 30 % povečali število sledilcev. Trenutno imamo več kot 1400 sledilcev in več kot 1,6 milijona evrov sredstev, ki sledijo strategijam GoldHorn Crypto,« o rasti priljubljenosti strategij med vlagatelji pove Marko Pavlović.

Marko Pavlović, soustanovitelj, direktor in glavni strateg podjetja GoldHorn Crypto. FOTO: GoldHorn Crypto
Marko Pavlović, soustanovitelj, direktor in glavni strateg podjetja GoldHorn Crypto. FOTO: GoldHorn Crypto

6. Možnost za rast

Skoraj pri vsakem mejniku, ki so ga kriptovalute dosegle, je prišlo do namigovanj, da je rasti konec. Ob odmevnejših globalnih in finančnih dogodkih v začetku leta 2022 se je zgodil predah. Ameriški FED želi sprejeti ukrepe za postopno zajezitev inflacije, geopolitične napetosti v Ukrajini, splošna pregretost finančnih trgov in uvajanje regulacije na področju kriptovalut so med glavnimi dejavniki za večjo korekcijo. Uvedbo regulacije in sistemsko institucionalno ureditev v podjetju GoldHorn Crypto dobrodošlo pozdravljajo. A ob dejstvih, da kriptovalute z vsakim dnem bolj prevzemajo vlogo ohranjevalnika vrednosti, ki jo je nekoč nosilo zlato; da se trg kriptovalut v vedno več državah ureja s predpisi; da na trg vstopajo največji svetovni investicijski vlagatelji in da nakupovanje dobrin in plačevanje storitev s kriptovalutami postaja nekaj običajnega, je očitno potenciala za rast še več kot dovolj. Padec oziroma korekcija te dni je lahko zanimiva vstopna točka za nove uporabnike in tudi za obstoječe, da si npr.: znižajo povprečno nakupno ceno ter se pripravijo na novo rast.

7. Popoln pregled

Platforma Iconomi, ki jo za trgovanje in izvrševanje strategij uporablja podjetja GoldHorn Crypto, sledilcem omogoča popoln pregled nad trgovanjem. Čeprav zgolj sledite pripravljeni strategiji, lahko v vsakem trenutku vidite, kaj se z vašimi sredstvi dogaja, kolikšen donos ste ustvarili in kakšna so gibanja valut. Pregledate lahko tudi druge strategije in si ogledate, kolikšne donose ustvarjajo. Platforma Iconomi tako ponuja tri vrste produktov, in sicer nakup posameznih kriptovalut, sledenje kripostrategijam (košarice kriptovalut) in produkt Iconomi Earn, ki zagotavlja a vista okoli 20,00 % letno (izpostavljeno tržnim nihanjem) na stabilni kovanec, vezan na ameriški dolar (USD).

8. Dostopnost

Naložbe v kriptovalute z uporabo strategij podjetja GoldHorn Crypto so popolnoma preproste. Spletno prijavo in identifikacijo izvedite na spletni strani.

Postopek je enostaven in traja samo nekaj minut. Potem lahko na svoj račun nakažete prva sredstva. To je lahko denar, če pa ste že vlagatelj v kriptovalute, lahko pristopite k izvajanju strategij tudi s prenosom bitcoin (BTC), ethereum (ETH) ali USD Tether (USDT). Izvesti morate samo še zadnji korak, in sicer, da poiščete strategije podjetja GoldHorn Crypto in jim začnete slediti.

Sredstva so vam vedno na voljo 24/7, in če se odločite, da želite svojo naložbo unovčiti, si sredstva enostavno izplačate na transakcijski račun pri svoji banki ali pa kriptovalute prenesete drugam na druge borze, digitalne denarnice ... Izbira je vaša.

9. Digitalne denarnice ne potrebujete

Če sami trgujete z digitalnimi valutami, so najbolj varen način shranjevanja kriptovalut digitalne denarnice. Če pa sledite strategijam podjetja GoldHorn Crypto, digitalne denarnice ne potrebujete, saj podjetje GoldHorn Crypto uporablja največjo globalno platformo za sledenje strategijam Iconomi, v okviru katere so hranjena sredstva.

Platforma Iconomi za hranjenje digitalnih valut uporablja kombinacijo digitalnih denarnic, ki so dostopne na spletu (hot wallet), in denarnic, ki so fizično ločene od spleta (cold wallet). Sredstva so ves čas v vaši lasti in do njih lahko vedno dostopate. V vsakem trenutku lahko sredstva, ki sledijo kriptostrategijam, pretvorite v denar in ga nakažete na bančni račun.

Pridružite se torej številnim sledilcem strategij GoldHorn Crypto!

Podjetje GoldHorn Crypto pripravlja na platformi Iconomi kriptostrategije, ki jim lahko sledite. FOTO: GoldHorn Crypto
Podjetje GoldHorn Crypto pripravlja na platformi Iconomi kriptostrategije, ki jim lahko sledite. FOTO: GoldHorn Crypto


Naročnik oglasne vsebine je GoldHorn Crypto