Bo Bertoncelj prevetril nadzorni svet SDH?

Ministrstvo za finance je objavilo javni poziv za nove nadzornike državnega upravljavca.
Fotografija: Andrej Bertoncelj FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Andrej Bertoncelj FOTO: Leon Vidic

Ljubljana – Ministrstvo za finance je na spletni strani danes objavilo javni poziv za člane nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH). Zainteresirane kandidate vabijo, naj strokovni komisiji posredujejo prijave do vključno petka, 12. oktobra 2018, do 12. ure.

Pri tem je zanimivo, da ministrstvo za finance išče člane, in ne le člana nadzornega sveta, čeprav je zdaj v nadzornem svetu izpraznjeno le eno mesto. Gre za mesto Andreja Bertonclja, potem ko je ta pred kratkim postal finančni minister. Zato se postavlja vprašanje, ali Bertoncelj zdaj namerava prevetriti nadzorni svet SDH. Na ministrstvu odgovarjajo, da gre za običajno dikcijo, ki je bila navedena že v prejšnjih javnih razpisih in da iščejo enega člana.

»Strokovna komisija na podlagi izvedenega postopka ocenjevanja za ministra za finance pripravi predlog članov nadzornega sveta SDH, minister pa na podlagi tega predloga seznam kandidatov posreduje v potrditev vladi. Člane nadzornega sveta SDH na predlog vlade imenuje državni zbor,« so še sporočili iz ministrstva.

V nadzornem svetu zdaj poleg predsednika Damjana Beliča sedijo še Duško Kos, Igor Kržan in Janez Vipotnik.

Komentarji: