FT: Ekonomska fakulteta med top poslovnimi šolami

​Po nagradi magistrskega programa še nagrada za celotni program poslovne šole.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel/Delo

Kot je danes objavil Financial Times (FT), se Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije znova uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, so sporočili z ekonomske fakultete.  
 
Preberite tudi: Ekonomska fakulteta v Ljubljani znova med najboljšimi

 

Pogoj za uvrstitev na lestvico je vsaj ena od dveh najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovnih šol, AACSB ali EQUIS, in omogoča uvrstitev programa International Master in Business (IMB) na lestvico najboljših poslovnih programov FT. Ekonomska fakulteta ima obe navedeni akreditaciji, poleg njiju pa tudi akreditacijo AMBA, ki potrjuje kakovost našega programa MBA in spada v skupino trojno akreditiranih poslovno-ekonomskih šol.

»Uvrstitev na lestvico Financial Timesa je priznanje Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter njenim profesorjem in sodelavcem za dolgoletno vztrajno delo in prizadevanje za izboljšanje kakovosti na področju visokošolskega izobraževanja, vrhunskega raziskovanja in prenosa znanj. Je tudi priznanje našim diplomantom, da so med študijem pridobili znanje in kompetence, ki sledijo izzivom sodobnega poslovno-ekonomskega sveta in širšega družbenega okolja. Posebej pomembno je, da gre pri tem za zavezo ekonomske fakultete, ki zahteva aktivno delovanje v okolju in pridobivanje neproračunskih sredstev, saj država z javnimi viri tovrstne kakovosti kljub sprejetim resolucijam ne omogoča. Želimo si, da bi jo vsaj prepoznala, je komentirala Metka Tekavčič, dekanja ekonomske fakultete.

Lestvica Financial Timesa je najbolj prepoznavna lestvica poslovnih šol v mednarodni poslovni javnosti, uvrstitev nanjo pa znak kakovosti šole in diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi.
 

Preberite še:

Komentarji: